Actualitat

SindicArt presenta un espot per reivindicar els drets dels treballadors de l’espectacle

21/09/2011

SindicART, organització sindical independent de l’espectacle i de l’audiovisual de Catalunya, ha realitzat un espot per a reivindicar els drets dels seus treballadors i les mancances cròniques del sector.

Amb aquesta nova eina SindicART vol sensibilitzar els professionals del sector cultural per afiliar-se al seu sindicat i contribuir així a un major prestigi social d’un sector que –malgrat la seva important participació en el PIB- assumeix amb naturalitat la precarietat laboral i la inestabilitat. Comparacions amb països europeus veïns, però, demostren que hi ha vies jurídiques per millorar aquesta situació i professionalitzar així tot un col·lectiu. SindicArt, entre d’altres projectes, actualment està treballant en una assessoria jurídica especialitzada i conjunta per a tots els sindicats afiliats*, que facilitarà molt l’atenció als seus professionals.

Les cares de l’espot
L’actor Àlex Casanovas de l’AADPC , el guionista Lluís Acarazo del GAC-SiGC, la regidora i actriu Mònica Lucchetti de l’AREC, el tècnic Albert Anglada d’ATECAT, l’escenògrafa i actriu Lluna Albert de l’Ad’EC, i el ballarí i coreògraf Xevi Dorca de l’APdC, són les cares d’aquest espot. Es tracta d’una producció en la qual ha col·laborat el Teatre Tívoli (Grup Balaña) i el seu equip tècnic, així com la productora Minifilms.

“En un moment on els sindicats estan en hores baixes una bona part de les associacions que conformen el sector de l’espectacle i l’audiovisual ens hem UNIT perquè creiem que, ARA MÉS QUE MAI, hem de PROTEGIR i MILLORAR el nostre sector.

El que pretenem és DESPERTAR la consciència col·lectiva i així poder créixer en afiliats per tenir més força.
Estem en un procés complicat que SindicART assumeix amb VALENTIA però que sense la teva COL·LABORACIÓ serà més difícil tirar endavant.

És per això que hem fet aquest espot, per informar de les mancances històriques que el nostre sector pateix i ANIMAR els nostres professionals a que S’IMPLIQUIN a través de les seves associacions.

Xevi Dorca, Secretari General de SindicART”

http://www.youtube.com/watch?v=KLOzyNZidVk&feature=youtu.be
Sobre SindicArt…
*SindicArt està formada per:
AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya)
Ad’EC (Associació d’Escenògrafs de Catalunya)
APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya)
AREC (Associació de Regidoria de l’Espectacle de Catalunya)
ATECat (Associació de Tècnics i Tècniques de l’Espectacle de Catalunya)
SIGC (Sindicat de Guionistes de Catalunya).
Entre totes les associacions es representen a més de 2.300 professionals.
www.sindicart.org