Actualitat

S’inaugura l’exposició “Festival castell de Peralada: 25 anys d’emocions”

09/05/2011

El passat 5 de maig es va inaugurar l’exposició fotogràfica Festival castell de Peralada: 25 anys d’emocions, que es podrà visitar al Palau Robert de Barcelona fins el 3 de juliol. Després, l’exposició viatjarà a Peralada, Perpinyà, Figueres, Madrid, Girona i Brussel·les.

El Comissari de l’exposició, el Sr. Luis López de Lamadrid va presentar les fotografies per temes i començant pels inicis; des de l’anomenat Estiu Musical (1983-1986), abans de la inauguració del Festival, fins a l’any 2010. S’hi reprodueixen fotografies de figures de la dansa i la música  en un recorregut de 26 anys d’història sota la mirada dels fotògrafs del Festival: Josep Aznar, Miquel González, Jordi Mestre i Toti Ferrer.

Josep Aznar realitza -des de 1977- fotografies d’espectacles de dansa nacionals i internacionals i disposa del més complet arxiu de fotografies de dansa d’aquest període al nostre país. Les seves fotografies han protagonitzat una quinzena d’exposicions. Ha participat en una desena de llibres com ara 25 Anys de Dansa. Centre Cultural Caixa Terrassa (2009) i Dansa/ Noves tendències de la coreografia catalana de la Diputació de Barcelona (1994).

També ha col·laborat en revistes especialitzades i en els programes d’ innumerables companyies com Wim Vandekeybus/Última Vez, Tokyo Asami Ballet, Ballet Nacional de España, Víctor Ullate Ballet, Metros/Ramon Oller, Cia. David Campos, Thomas Noone Dance, Pepe Hevia Danza, Cia. Mar Gómez, Mudances/Angels Margarit, Cia. Búbulus, Trànsit, La Cubana,… A més de ser fotògraf oficial del Festival Castell de Peralada i del Festival Barcelona Grec, ho ha estat de la Temporada de Dansa del Centre Cultural Caixa Terrassa, entre d’altres. Aznar va rebre el Premi Dansacat 2009 en la categoria Reconeixement Professional que organitza l’APdC i que s’atorga per votació popular.

A l’exposició Festival castell de Peralada: 25 anys d’emocions es poden veure fotografies com la que acompanya aquesta notícia, del Béjart Ballet durant una actuació al Festival el passat estiu.