Actualitat

S’inaugura el Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona

14/05/2010


Ahir al vespre al Monestir del Poble Espanyol de Barcelona va tenir lloc la inauguració del Certamen Internacional de Dansa “Ciutat de Barcelona” al que van assistir prop de 70 persones, professionals del sector i participants. El concurs, que neix amb la finalitat de promoure la dansa, tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de maig. Els futurs ballarins tindran l’oportunitat de participar, competir i aconseguir un reconeixement artístic i un ajut econòmic per a poder accedir a beques en escoles de renom nacional i internacional. Dels150 joves ballarins inscrits, 80 han estat els preseleccionats, dels quals només 40 passaran la primera prova de dissabte.

El certamen, que va començar a conceptualitzar-se fa més de dos anys “és un somni fet realitat”, va explicar Gina Rigola, directora del concurs. “Volem que l’art arribi a tots, no importa si ets de clàssic o de contemporani” , va afegir. També va destacar que cal aprofitar la projecció internacional cultural que té Barcelona i perquè no fer-la una de les capitals de la dansa.

D’altra banda, el president d’honor del certamen, Hèctor Zaraspe –mestre de Rudolf Nureyev i Margot Fonteyn, entre d’altres-  va demanar als joves participants del concurs que mai se sentin perdedors, i els va demanar que estimin la dansa, “que els serveixi per a viure no per conviure”. L’argentí va demanar un aplaudiment per tots els “meravellosos professionals espanyols que recolzen la iniciativa però no han pogut estar aquí com Nacho Duato, Víctor Ullate i Carmen Roche.

Julio Bocca i Lola Greco, membres del jurat, també van dedicar unes paraules als participants. I l’Alcaldia de Barcelona va agrair que s’hagi escollit la ciutat per a dur a terme aquest esdeveniment i va destacat que és un acte “fet amb molt amor, molt esforç i pocs recursos”.

El jurat
estarà compost pels següents professionals: Hèctor Zaraspe, President d’Honor; Julio Bocca, director del Ballet Argentí; Susanna Plaino, directora de Il Balleto; Luc Luois de Lairesse, professor del Bejart Ballet Lausanne; Lola Greco, Premio Nacional de Dansa 2010 Joan Boix, director de Company and Company; David Campos, director del Ballet de Santa Coloma de Gramenet-David Campos; Fidel Buika, ballarí de Los 40 principales a Madrid; Hansel Cereza; creatiu de l’última producció de Cirque du Soleil; Xavier Monreal, professor de Hip Hop a Pineapple Studios i Roundhouse Theatre a Camden Town (Londres).

Més informació: www.certamenciutatdebarcelona.es