Actualitat

Simbiòtic 2018, festival d’arts escèniques accessibles i inclusives per a tothom

06/11/2018
Simbiòtic Festival és un festival d’arts escèniques accessibles i inclusives per a tothom que se celebra a Barcelona, amb l’objectiu de promoure la inclusió del col·lectiu de persones amb diferents capacitats als teatres.

Celebra la seva tercera edició del 30 de Novembre al 2 de Desembre al Teatre Lliure de Montjuïc de Barcelonai posarà en relleu històries invisibles per compartir-les als teatres i construir una memòria col·lectiva que ens representi. “Escenaris ocults” és el lema de la tercera edició del festival que torna amb una programació accessible, que aposta per la creació contemporània inclusiva de qualitat, i reivindica unes arts escèniques on totes i tots formem part.

Enguany el festival organitza, en col·laboració amb l’Institut del Teatre, Fundación Universia i Apropa Cultura “Narratives Ocultes” un curs d’audiodescripció especialitzat en arts escèniques i “El que un cos pot” un taller inclusiu d’investigació teatral. Els socis i sòcies de l’APdC tenen un 10% de descompte pel curs d’audiodescripció i un 50% de descompte pel taller d’investigació teatral.

NARRATIVES OCULTES.
Curs d’audiodescripció especialitzat en arts escèniques.

Dies, hores i espai:
10 novembre, 17 novembre i 24 novembre de 10h a 14h a l’Institut del Teatre.
30 de novembre de 17h a 19h al Centre Cívic el Sortidor.

Dirigit a:
10 participants (Aforament limitat)

Llorenç Blasi i Gonzalo Iturregui-Gallardo dirigiran aquesta formació teòrico-pràctica amb l’objectiu d’investigar noves maneres d’integrar l’accessibilitat en les arts escèniques i desenvolupar nous llenguatges escènics partint del principi d’accessibilitat total i creació col·lectiva.

EL QUE UN COS POT. Taller inclusiu d’investigació teatral.

Dies
del 26 al 30 de novembre

Horari
16:00 – 20:00

Espai
Institut del Teatre (Barcelona)

Dirigit a
Un màxim de 20 artistes amb capacitats diverses. (Aforament limitat)

Taller per artistes amb i sense discapacitat en el qual investigarem sobre el cos com a espai de creació en el treball en escena. El cos com a punt de partida tant com a lloc per descobrir. Aquest taller el dirigeixen Magda Labarga i Laila Ripoll, directores i dramaturgues de l’espectacle inclusiu “Cáscaras vacías” produït per LAZONA i el Centro Dramático Nacional.