Actualitat

Sílvia Ferrando, nova directora general de l’Institut del Teatre

29/06/2021

La professora, directora d’escena, autora escènica i intèrpret Sílvia Ferrando serà la nova directora general de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Així ho anunciava ahir la institució després que Ferrando hagi superat el procés de selecció per a la provisió d’aquest càrrec. Està previst que el nomenament oficial de la nova direcció general es faci efectiu per decret el proper 5 de juliol.

Trajectòria de Sílvia Ferrando

Sílvia Ferrando és doctora en Arts Escèniques per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciada en Dramatúrgia i Direcció per l’Institut del Teatre, i en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya. Exerceix com a docent d’interpretació, direcció escènica, dramatúrgia i escenografia a l’Institut del Teatre des del 2007. És responsable de l’àrea de Recerca i Innovació de la institució des del 2017. També és membre del consell de redacció de la revista Estudis Escènics de l’Institut del Teatre i de la revista Pausa de la Sala Beckett.

La seva trajectòria professional inclou més d’una quarantena de projectes escènics en què ha exercit com a directora, dramaturga o actriu. Ha treballat en espais com el Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatro Español o los Teatros del Canal de Madrid, així com en esdeveniments com el Festival Grec, el Temporada Alta, la Fira de Tàrrega o el Festival Internacional de Teatre de Sitges. Les seves creacions també s’han vist en països com Suïssa, Argentina, Mèxic i Egipte.

Sílvia Ferrando substituirà Núria Plana, la qual va ser nomenada directora provisional de l’Institut del Teatre l’1 d’abril amb caràcter d’urgència després de la publicació el 26 de març de les bases del concurs per a la provisió del lloc de treball de director o directora general de la institució. En el procés de selecció, els resultats del qual s’han fet públics aquest dilluns, hi concorrien tres candidatures.