Actualitat

Sessió formativa: Novetats en la creació i gestió de cooperatives d’arts escèniques

20/11/2015

Les associacions professionals d’arts escèniques TTP, APdC i APCC organitzem conjuntament una nova sessió de formació per als nostres socis i sòcies sobre les novetats en la llei de cooperatives, tenint en compte que es tracta d’una fórmula jurídica sovint utilitzada per artistes i companyies. Durant la sessió, que ofereix la Federació de Cooperatives de Treball, s’informarà sobre com crear una cooperativa i els canvis en el seu funcionament que comporta la nova llei, canvis que afecten a les diferents fases de creació d’una cooperativa, així com als diferents perfils implicats (gestors, socis, etc).

Com afectaran els nous canvis de la Llei a les cooperatives d’arts escèniques?
Durant la trobada és donar a conèixer als assistents les novetats legals en la constitució d’empreses cooperatives dins l’àmbit de les arts escèniques, que afecten tant a la fase de constitució, com als gestors i membres socis de cooperatives.

La nova llei es proposa incentivar la creació de cooperatives, facilitar el finançament, millorar la gestió empresarial, simplificar i eliminar càrregues i dimensionar el sector.
 

Destinataris
Persones sòcies i/o treballadores de cooperatives d’artistes i d’associacions culturals que vulguin conèixer les novetats proposades.

Programa
– Breu introducció al funcionament d’una cooperativa
– El capital social
– Els fons cooperatius
– La gestió empresarial i societària
– Les persones sòcies
– El registre de cooperatives

Expert
Xavier Gallofré i Miralles.
Llicenciat en Història i Diplomat en Graduat Social. Expert en cooperativisme. Té més de 15 anys d’experiència com a docent en temes de gestió participativa i democràtica. Docent d’Aposta SCCL.
 

Calendari
Dimecres 2 de desembre de 2015

Horari
D’ 11h a 13h
 

Lloc
Seu de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya
C. Premià 15, 1ª planta • 08014 Barcelona. Metro Plaça de Sants o Sants Estació.
 

Inscripcions:
A través d’aquest formulari. Places limitades a l’aforament de la sala.
 

Sessió gratuïta.