Actualitat

S’entreguen els Premis Nacionals de Cultura 2009

09/10/2009

Els Premis Nacionals de Cultura 2009 van ser lliurats el passat 3 d’octubre a l’Auditori Enric Granados de Lleida en el marc d’una cerimònia presenciada per més de 700 persones i encapçalada pel president de la Generalitat, José Montilla, el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) Xavier Bru de Sala, així com l’alcalde de Lleida Àngel Ros. Els 17 premiats també van estar acompanyats pels vicepresidents del CoNCA Pilar Parcerisas i Manuel Forcano, i els consellers Juli Capella, Jordi Coca, Chantal Grande, Francesc Guardans, Marta Oliveres i Rosa Vergés, així com el director del Consell Pep Montes.

La cerimònia s’ha retransmès en directe pel Canal 33 de Televisió de Catalunya, per internet a www.tv3.cat/directes/33 i pel Canal Internacional de Televisió de Catalunya. Demà diumenge 4 d’octubre a tres quarts de vuit, TV3 emetrà un resum de la cerimònia d’uns 30 minuts.

Núria Font, Premi Nacional de Dansa, va recollir el guardó de mans de la vicepresidenta Pilar Parcerisas “per la seva passió i tenacitat donant suport a la dansa al llarg dels anys, per la creació de la Mostra de Videodansa, l’associació NU2, i el festival per a la imatge, dansa i nous mitjans IDN, plataformes que tenen com objectiu impulsar projectes de recerca, producció i difusió de treballs que vinculen la dansa i l’audiovisual, incentivant la incorporació de les eines digitals a la creació coreogràfica tot sensibilitzant nous públics”.

Els Premis Nacionals de Cultura són concedits des d’aquest 2009 pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts. Van ser instituïts pel Govern l’any 1982 i es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats més rellevants en cadascun dels respectius àmbits culturals, desenvolupades durant l’any anterior. Estan dotats cadascun amb 18.030 euros.

Veure l’entrega de premis.