Actualitat

Seleccionats els projectes del Balla’m un Llibre 2020

26/03/2020
El projecte Balla’m un llibre celebra la seva 6a edició acostant la dansa a la ciutadania amb espectacles basats en obres literàries que giren per les biblioteques de Catalunya.
Enguany l’APdC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han tornat a apostar per la creació de noves peces relacionades amb la literatura i, més concretament, amb l’univers del poeta Josep Carner, de qui es commemora el cinquantè aniversari de la seva mort, i de l’escriptor, mestre i pedagog italià Gianni Rodari, de qui es commemora el centenari del seu naixement.
De les 17 propostes rebudes, la comissió de selecció, formada per Joana Cases, Eva Matamoros, Xevi Dorca, Guille Vidal-Ribas i Cèsar Compte com a secretari sense vot, ha seleccionat les propostes següents:
Raquel Anguita es basarà en el poemari “El Cor Quiet”, de Josep Carner.
La proposta escènica consta de la interpretació en dansa dels poemes de Josep Carner a través del moviment trobat entre la Llengua de Signes Catalana i el contemporani. Inclourà lectura en directe d’una intèrpret que interactuarà el poema amb la ballarina.
Viviana Escalé, crearà la peça “Transcontes per tigretelèfon” basant-se en l’univers de Gianni Rodari.
“Transcontes per tigretelèfon” és una peça de dansa i a la vegada una performance interactiva que s’endinsa en l’univers de Gianni Rodari i en concret del seu llibre “Contes per telèfon”. Els espectadors seràn co-creadors del procés i del resultat de l’obra, rebran instruccions per telèfon, escrites, visuals o acústiques d’accions que hauran de dur a terme a l’espai escénic i que estaràn relacionades amb el llibre “Contes per Telèfon”. Tant les accions del públic a l’escena com les dels dos ballarins estan inspirades tant en les accions, situacions i personatges dels contes de Rodari.

Els dos projectes seleccionats es desenvoluparan al llarg del 2020, amb actuacions en biblioteques de diferents municipis del territori català.