Actualitat

Seleccionats els finalistes dels Premis Dansacat 2010. Vota!

08/11/2010

· Els premis estan dotats amb 1000€ i una escultura de l’artista Andreu Bresca

· Els guanyadors s’escolliran per votació popular, a través de www.dansacat.org, i es donaran a conèixer el 15 de desembre al Mercat de les Flors

Els Premis Dansacat, organitzats per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) amb l’objectiu de reconèixer i promocionar la feina dels professionals de la Dansa a Catalunya, ja tenen finalistes en la seva segona edició. La comissió de preselecció* formada per 5 experts ha escollit els 6 finalistes, d’entre les més de 50 candidatures rebudes.

En la categoria “Reconeixement professional” han resultat finalistes el ballarí i coreògraf Guillem Alonso “per la seva reconeguda trajectòria professional com a intèrpret de claqué a nivell nacional, i la seva projecció internacional”, ha explicat la comissió; la Companyia Increpación Danza “per la seva tasca com a impulsora en la fusió del flamenc i el contemporani, per l’humor en el seu treball i la seva manera d’acostar-se al públic”; i la Companyia Pepe Hevia Dansa “per la seva constància i fidelitat en el seu llenguatge de moviment, i la trajectòria professional del seu creador com a coreògraf i pedagog”.

Quant a la categoria “Dansa i societat”, els tres finalistes són el projecte Dansa a les escoles de Claudia Moreso, “per fomentar la dansa a les escoles i la creació de nous públics per a la dansa; l’Associació Sudansa, liderada per Lynda Miguel, Nestor Lozano i Montserrat Ismael “pel seu rigor i per propiciar un punt de trobada entre coreògrafs, nens, escoles, família i entorn”; i l’Associació Artística TRANS, fundada per Isabel Ollé “per la seva capacitat de mobilitzar i engrescar a la comunitat d’un municipi al voltant de la dansa”.

El premi està dotat amb 1000€ (650€ en metàl·lic i un xec regal de 350€ per equipament de dansa a qualsevol botiga Menkes), i una escultura de l’artista Andreu Bresca.

Els guanyadors s’escolliran per votació popular, a través de www.dansacat.org. El període de votacions s’inicia avui 8 de novembre i finalitzarà el 30 de novembre. Els premiats es donaran a conèixer el 15 de desembre al vespre al Mercat de les Flors de Barcelona. L’APdC també farà entrega del Premi al Soci, premi fora de concurs, decidit per la Junta de l’APdC, en agraïment a la tasca duta a terme pel soci més implicat en el desenvolupament dels objectius de l’associació.

*La comissió de preselecció que ha escollit les candidatures finalistes està formada per: Sílvia Borrell, responsable dels ensenyaments de dansa i art dramàtic de la Subdirecció General d’Ensenyaments Artístics i Especialitzats del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; Joan Boix, primer ballarí de dansa clàssica amb una trajectòria de més de 20 anys a nivell internacional, i director del Centre de Dansa de Catalunya; Mireia Pujol, ballarina i pedagoga que actualment treballa en el camp de la fisioteràpia i el tractament integral del cos; Jannick Niort, ballarina, mestra de dansa, psicòloga, fundadora i directora de la Fundació Psico-Art de Catalunya, Premi Dansacat 2009 “Dansa i Societat”; i Isabel Lasa, ballarina, docent de diversos estils de dansa, i gestora de companyies de dansa.

Dinàmica Ballet, Menkes, Rosco Ibérica, el Mercat de les Flors i ICAT FM col·laboren amb els Premis Dansacat.

Trobaràs més informació sobre els finalistes, els seus vídeos de presentació, fotografies, bases dels premis, etc., a: http://premisdansacat.wordpress.com

VOTA!