Actualitat

Seleccionats els 4 projectes de “Carretera i Dansa: Beques de Dansa Aplicada”

21/11/2019
Després de la bona acollida de la primera edició del Carretera i Dansa, a finals d’octubre d’enguany l’APdC va obrir una nova convocatòria, amb alguns canvis: El projecte ha adoptat el subtítol “Beques aplicades a la Dansa”, i ha passat d’enfocar-se en a la creació de nous públics a fixar-se en projectes que utilitzin la dansa com a mitjà d’intervenció comunitària, educativa o de salut.

L’objectiu del Carretera i Dansa: Beques aplicades a la Dansa és ajudar en el desenvolupament de 4 projectes de socis i sòcies que es duguin a terme a Catalunya, amb una aportació de 2.000€ (impostos inclosos) per projecte. Aquest ajut no pot suposar, en cap cas, més del 75% dkl pressupost total dels projectes.
Aquestes són les propostes seleccionades, que la comissió formada per Montserrat Iranzo i Mariona Castells ha escollit d’entre 29 projectes rebuts.

Olga Tragant amb el projecte “Natures’20”
NATURES és un Festival que gira al voltant de propostes artístiques que dialoguen amb la Natura, i concretament amb el paisatge rural de l’Alzina de l’Aguda, a la Noguera (Lleida). En la seva segona edició busca crear unes trobades estimulants entre l’Art i la Natura, un espai on re-pensar i sentir l’Art des de la Natura, i on escoltar la Natura des de l’Art.

Antonella D’Ascenzi amb el projecte “Dones que habiten cossos”
Dones que habiten cossos és la idea de crear un espai on la dansa investiga el gènere, creant cossos conscients que sàpiguen buscar les marques que els conflictes de gènere deixen en la nostra pell i transmetre aquest coneixement amb la dansa. El projecte es conforma de dos tallers anuals i gratuïts per a les dones de Mataró, des d’octubre 2019 fins a maig 2020, la creació de dues peces finals de dansa al juny 2020, i l’escriptura d’un llibre que porta el mateix títol.

Pau Estrem amb el projecte “Conrear”

“Conrear” és un taller/creació d’espectacle comunitari a la comarca de la Conca de Barberà, conduït per Cristina Martí i Toni Viñals, companyia CreaMoviment, i destinat a infants i joves de 12 a 16 anys, en el marc del Danseu Festival. Es vol oferir als participants un espai on puguin expressar el seu jo íntim i la seva experiència personal del món on viuen, on aprendre un llenguatge nou per expressar les seves inquietuds, i compartir un procés de creació́ conjunta, de trobada des d’un lloc nou més igualitari, on els rols preestablerts poden transformar-se.

Guille Vidal-Ribas amb el projecte “Transmissions”

Es tracta d’una conferència-espectacle que combina música, audiovisuals, paraula i moviment en viu per a explicar les danses urbanes en totes les seves dimensions. Ofereix un discurs dinàmic i accessible per a tots els públics: tant enriquidor per a experts com per a qui vol acostar-se a les danses urbanes. És fruit d’una investigació iniciada el 2015 per Guille Vidal-Ribas i Javi Casado, ballarins i llicenciats en humanitats i història de l’art. El seu treball recull el coneixement adquirit durant dues dècades com a ballarins de dansa urbana i el combina amb informació extreta d’una àmplia base documental i d’entrevistes a pioners i altres referents nacionals i internacionals en aquest àmbit. Presenta diferents formats d’espectacle segons la tipologia de públic: públic juvenil, públic general o públic amb interessos específics.