Actualitat

Seleccionades les coreografies del projecte Circula! 2016

23/06/2016

Aquesta iniciativa estatal per a facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa està impulsada per les associacions professionals de dansa de Catalunya (APdC), Comunitat de Madrid (APDCM), País Vasc (ADDE) i Comunitat Valenciana (APDCV)

D’entre les 55 propostes rebudes, les 4 seleccionades són:

Cia. La coja dansa de Tatiana Clavel (de la Comunitat Valenciana) per la coreografia Atlas

S’exhibirà el 28 d’octubre a la Sala Hiroshima de Barcelona. L’endemà, dissabte 29 d’octubre, la sala Hiroshima tornarà a programar l’espectacle de l’artista valenciana.

Cia. ACME d’Albert Quesada (de Catalunya) per la coreografia UnDosTresUnDos

S’exhibirà el 24 d’octubre en el marc del BAD Festival de Teatro y Danza Contemporánea de Bilbao

– La coreògrafa Sara Cano (de Madrid) per la coreografia A Palo seco

Data d’exhibició pendent de tancament: Sala TEM (Teatre El Musical) de València.
 
Cia. Ertza d’Asier Zabaleta (del País Vasc) per la coreografia N.A.N.
Data d’exhibició pendent de tancament: Sala Cuarta Pared de Madrid.

La valoració i selecció l’ha dut a terme una comissió integrada per representants dels espais d’exhibició que acullen les propostes i un membre de la junta de les associacions impulsores (APDCV / APDCM / APdC / ADDE). L’esmentada comissió ha tingut en compte la qualitat de la proposta, la trajectòria dels creadors i creadores, i la innovació.

Les companyies seleccionades, a més de mostrar la seva peça, realitzaran una proposta formativa. Algunes de les comunitats realitzaran una programació doble amb els espectacles de la companyia local seleccionada i la companyia convidada.

Sobre Circula! 2016

CIRCULA! Tren de creació i formació en Dansa, una iniciativa que, en la seva segona edició, manté l’objectiu de facilitar la mobilitat dels professionals de la dansa, impulsada per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Associació de Professionals de la Dansa a la Comunitat de Madrid (APDCM), la Asociación de Profesionales de la Danza del País Vasco (ADDE) i l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV).

Circula! sorgeix com una necessitat dins el context de les mancances actuals de les polítiques culturals en matèria de Dansa i pretén establir xarxes de col·laboració que permetin i fomentin l’exhibició dels treballs d’aquesta disciplina en altres ciutats. Una xarxa de cooperació i intercanvi artístic que trenqui les barreres geogràfiques i que ofereixi una projecció als nostres creadors perquè els seus espectacles tinguin més visibilitat i mobilitat en un context territorial més ampli.