Actualitat

Seguim treballant perquè l’activitat cultural no s’aturi tot i les noves mesures aprovades, i per donar resposta als centres de formació de dansa

21/07/2020
Divendres al migdia la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, anunciava restriccions a Barcelona i 12 municipis de l’àrea metropolitana, així com al Segrià i a la Noguera. Aquestes mesures, que han de tenir una vigència, en principi, de 15 dies, recomanen evitar sortir de casa a no ser que sigui necessari, i no desplaçar-se a segones residències.
El punt 7 de la resolució estipula que “se suspèn l’obertura al públic d’equipaments culturals com ara arxius, de locals i establiments on es desenvolupen espectacles públics, com ara teatres, cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs  d’atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives, com ara gimnasos, i  dels locals i establiments d’oci nocturn, com ara sales de festa i discoteques, i qualsevol altre que impliqui un interacció d’un nombre important de persones que pertanyen a grups de convivència diferents per l’increment del risc de transmissió comunitària”.

Però el mateix punt afegeix que “No obstant, els Ajuntaments inclosos en l’àmbit territorial corresponent poden, amb autorització prèvia del Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT, habilitar espais adequats, incloent equipaments culturals, socials, educatius o esportius, sempre respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva (bàsicament, compliment de la  distància  de  seguretat  interpersonali  ús  de  la  mascareta),  amb  hora  concertada  i registre de dades de contacte”.
Justament ahir es confirmava que grans festivals com el Grec o el Cruïlla es mantenien, però queden encara pendents moltes iniciatives i equipaments d’arreu dels municipis afectats per la resolució, que estan a l’espera de saber si poden mantenir l’activitat. L’APdC està treballant amb la resta d’associacions del sector i amb l’administració per aconseguir que l’activitat cultural no s’aturi i que, en aquells casos que sigui necessari, s’adapti a les mesures de seguretat, però que representacions, activitats i formacions no es cancel·lin, ja que d’això en depenen molts i moltes professionals. Com s’ha demostrat, la cultura és segura i no hi ha motius per anul·lar l’activitat cultural.
Pel què fa als centres de formació de dansa, tampoc està clara l’afectació, ja que no es citen les activitats d’aquestes característiques. Estem insistint a l’administració per a què es pronunciï i poder donar informació a totes les persones afectades quant abans millor. És molt greu que no tinguin en compte la seva casuística i una falta de respecte que dies després d’aprovar-se la resolució encara no hi hagi resposta.

Per tant, estem molt pendents de com es desenvolupen aquestes mesures i tant bon punt tinguem més informació us la farem arribar pels nostres canals de comunicació habituals (xarxes socials i butlletí).

Us recordem que tenim servei d’assessorament legal gratuït per a les persones associades a l’APdC, i que cal demanar a través d’aquest enllaç.