Actualitat

Segona edició del cicle d’estiu de dansa contemporània #EnDansa a la Sala Versus Glòries

06/06/2024

El proper 2 de juliol la sala Versus Glòries arrenca amb la segona edició de #EnDansa, cicle d’estiu de dansa contemporània que s’allargarà fins el 3 d’agost. Durant 5 setmanes es podrà gaudir de 5 peces diferents de dansa de 5 companyies d’estils diferents, 1 companyia per setmana.

Aquestes són les peces que es podran veure:

#YOUCHARGEME

Del 2 al 6 de juliol

És una peça creada pel Ballet de Barcelona amb estrena al cicle #EnDansa

En aquesta proposta el coreògraf Juan Mora cerca una forma singular de moviment, fent ús de l’expressió corporal, juntament amb línies del ballet neoclàssic i la dansa contemporània. Acompanyada de diversos elements tècnics que seran el fil conductor per a aquest discurs.

Aquesta nova creació està inspirada en la manera actual de viure, impulsada per la tecnologia i la vida digital que hem anat construint a través de les xarxes socials. #youchargeme, busca reflectir el fet que hem adquirit hàbits que fa uns anys no existien, i sense adonar-nos-en ens consumeixen.

GLÒRIA

Premi del Públic Premi Dansa IT 2023 – Mercat de les Flors

Del 8 al 13 de juliol

És una peça creada per “La Quebrá”. Què hi ha darrere de la GLÒRIA? La peça explora la dualitat que rau en la Glòria: la recerca de la mateixa i la realitat que s’amaga darrere del teló. La peça es defineix com un casset, amb dues cares: la A i la B. La primera mostra un espectacle brillant i perfecte a l’escenari; la segona revela el caos, el desordre i els esforços ocults entre bambolines.

Un cicle interminable d’aspiració i anhel, on la glòria sembla elusiva, però alhora irresistiblement seductora.

FRONTERRA

Projecte seleccionat a La Convo de On el Teatre Batega 2023

Del 15 al 20 de juliol

És una peça creada per “Astra” on es creadores, Sarah Stearns, que emigra dels Estats Units a Barcelona, i Anna Tereshchenko, que ha viscut la guerra a Ucraïna, utilitzen les seves pròpies vivències per transmetre a través de les imatges poètiques les aventures que es presenten en aquest viatge. FronTerra és una obra de teatre físic poètica i commovedora sobre la importància de construir i mantenir la pau contra tota adversitat.

LIKE GETTING HIT BY A BUS

Projecte seleccionat a La Convo de On el Teatre Batega 2023

Del 25 al 27 de juliol

És una performance interactiva sobre el temps, l’espai i la inestabilitat. Un monòleg amb moments de dansa creat per l’artista estatunidenca Sarah Stearns, representat principalment en castellà amb fragments en català i anglès, sobre un accident de tràfic real.

L’obra explora la precarietat del sector de les arts, les diferències culturals i com ens enfrontem als moments difícils de la vida amb humor i franquesa.

UN VIATGE A PARÍS

Del 29 de juliol al 3 d’agost

Un viatge a París és un espectacle creat a partir de les emocions provocades pels records i les noves vivències de dos generacions diferents. Les emocions més rellevants compartides durant aquesta història entre els dos personatges són la malenconia, la por a allò desconegut, l’amor de la joventut, la felicitat i el joc d’una complicitat nova.

Durant la nostra vida, ens enriquim de les nostres pròpies experiències i de les persones que es creuen en el nostre camí. Aquest espectacle de dansa comparteix aquests sentiments, acompanyat d’ un repertori musical d’inspiració francesa, país natal de la directora de la companyia Expans’Art.