Actualitat

Segona edició de Dansa ara a La Pedrera

21/05/2010
El 26 de maig començarà la segona edició del cicle Dansa ara a La Pedrera de Caixa Catalunya. En aquesta segona edició han volgut obrir els diversos espais de l’edifici tant a joves creadors com a coreògrafs reconeguts amb la intenció d’oferir un diàleg entre l’espai i el
moviment.

L’Obra Social de Caixa Catalunya presenta sis propostes seleccionades pel coreògraf i ballarí Toni Mira en què s’han incorporat creadors internacionals establerts a casa nostra i que aposten per creacions visuals innovadores. Sis propostes de dansa contemporània, durant quatre dimecres consecutius, adaptades i treballades especialment per l’espai que cada coreògraf ha escollit.

Programació:

26 de maig a les 20.30 h a la Sala Gaudí


*Btwin Barcelona Beirut

Creació: Guy Nader
Interpretació: Maria Campos i Guy Nader
Dos ciutats en el mateix cos / Dos cossos en la mateixa ciutat / Un anar i tornar constant.
Deixar una ciutat i arribar-ne a una altra. Un llarg procés en què l’individu es troba amb obstacles que ha d’afrontar, noves fronteres per traspassar. En què les expectatives semblen desdibuixar-se i desapareixen. Un espai condicionant on l’arquitectura del cos s’adapta als canvis, accepta, rebutja, busca, descobreix i es redescobreix, imagina… Una peça que parteix de la immigració com una realitat de la societat actual.
Produït per BIPOD Beirut International Platform of Dance (Líban).
Suport de Residències 2009 La Caldera, centre de creació de dansa i arts escèniques contemporànies (Barcelona) i cia. Sol Picó.

*Where the things hide
Creació i interpretació: Guy Nader
Amagats darrere les coses quotidianes, sorgeixen nous móns, noves dimensions que alteren la percepció d’una realitat immediata. L’absurd, la paradoxa, l’humor es troben en el nostre cos. Un cos (quotidià) descontextualitzat que no només és un reflex del que hi ha, sinó que també està relacionat amb la consciència d’allò que hi falta. Articulat darrere la seva aparença normal, reconeguda i familiar per a tots nosaltres, amaga una certa raresa que ens duu a noves sensacions i diferents percepcions.

Produït per BIPOD Beirut International Platform of Dance i
Maqamat Theatre Dance (Líban).
Suport de La Caldera, centre de creació de dansa i arts
escèniques contemporànies (Barcelona).

2 de juny a les 20.30 h al pati de Provença

*Còncau II
Concepte, coreografia i dansa: Roser López Espinosa
Música original: Ivo Bol
Còncau II és un estudi físic inspirat en l’escultura avantguardista de Pablo Gargallo (1881–1934), que investigà la creació de volums a partir de l’espai buit, la suggestió i la inversió de les superfícies convexes i còncaves.

Segon Premi de Noves Tendències del Certamen Coreogràfic Internacional Burgos – NY 2008. Còncau II neix d’una visita a l’exposició sobre Pablo Gargallo a La Pedrera de Caixa Catalunya el 2006.
Creat en residència a La Caldera, centre de dansa i arts escèniques contemporànies (Barcelona), Korzo Theater (l’Haia) i Dansateliers (Rotterdam). Coproducció de La Caldera i AREAtangent. Amb el suport de l’EADC, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Generalitat de Catalunya.

*Barco de arena
Creació i interpretació: Claire Ducreux
Una ballarina i una estructura, ara pont, ara vaixell, o una altra cosa si voleu. Un personatge que evoluciona sobre un fons de tristesa, propens a l’alegria, desitjós de compartir el seu univers, la seva solitud, el seu humor, els seus dubtes, la seva tendresa i la seva poca traça. Un delicat treball de dansa de carrer que infon emocions universals.

9 de juny a les 20.30 h a l’Auditori de la Pedrera de Caixa Catalunya
*Anatomía de un sueño
Inés Boza-senza Tempo
Anatomía de un sueño neix de la necessitat de reflexionar sobre el fet creatiu. Una directora d’escena és atacada per un somni. Quan es recupera de les ferides es dedica a analitzar l’anatomia dels somnis amb l’objectiu secret que, la propera vegada que un somni l’ataqui, se’n sabrà defensar i posar-lo contra les cordes.

Espectacle d’Inés Boza amb El Palomar, produït per Senza Tempo, creat al centre de creació de dansa i arts escèniques contemporànies La Caldera i a la residència d’escriptura Le Lieu Noir de Sète. Coproducció del Festival TAC de Valladolid i Festival Madrid Sur. Amb el suport del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, ICUB, INAEM i Institut Ramon Llull.

16 de juny a les 20.30 h a la Sala Gaudí
Blackbox
The guinea pig collective – Christine Hinterkörner, Dietmar
Suoch, Iris Heitzinger
En l’obra Blackbox el Guinea Pig Collective tracta la temàtica de l’espai virtual com un lloc mal interpretat d’intimitat i intercanvi personal. El projecte interdisciplinari, que combina les arts escèniques i les arts audiovisuals amb noves tecnologies, investiga estats i comportaments humans filtrant-los a través de diferents mitjans tecnològics i comparant-los amb l’experiència en directe d’una dona en escena que
s’enfronta amb el públic. Com percebem la proximitat i la intimitat? Què determina la presència humana? On és el lloc humà dins de l’espai virtual?

Creat en residència a La Caldera, centre de dansa i arts escèniques contemporànies (Barcelona), Nau Coclea (Girona) i tanz_house (Salzburg). Coproducció d’ARGEkultur Salzburg/AT – Festival Basics
2010. Amb el suport de Podium 2009 – Ministerio de Cultura Salzburgo / Kulturland Salzburg.

La Pedrera de CAIXA CATALUNYA
Passeig de Gràcia, 92. Barcelona
Entrada: 3 €
Entrada gratuïta per a clients de Caixa Catalunya
Reserves al 902 10 12 12
Places limitades
Més informació: obrasocial.caixacatalunya.com/cultura