Actualitat

Sebastián García Ferro liderarà el projecte Tot Dansa del Mercat de les Flors

23/12/2010

El corògraf i ballarí Sebastián García Ferro ha estat el coreògraf sel·leccionat per a liderar el projecte Tot Dansa, del Mercat de les Flors. Per primera vegada s’ha dut a terme un concurs públic per escollir el coreògraf que liderarà el projecte; el concurs ha estat  posat en marxa  per l’Institut del Teatre de Barcelona, l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) i el Mercat de les Flors.

Aquest projectes inclòs dins dels Programes Culturals, es du a terme des de fa 15 anys a través de l’IMEB, desenvolupant-se a centres públics de Secundària i Batxillerat. Sebastian García Ferro haurà de coordinar els equips de treball compostos per formadors i assistents, professors i alumnes dels IES i dirigir la proposta artística per tal de presentar-la a la Mostra Tot Dansa el mes de maig de 2011 al Mercat de les Flors. Al projecte Tot Dansa hi participaran 11 Instituts de Secundària de Barcelona amb més de 250 alumnes.

El projecte es desenvolupa dins del curs acadèmic i consta de tres blocs de treball: Formació del professorat, procés de creació coreogràfica compartit entre alumnes i professors amb la supervisió artística del coreògraf i la mostra del resultat final.

Sebastian García Ferro és director, coreògraf, ballarí i compositor. Argentí resident a Barcelona des l’any 2005, té la seva pròpia companyia des de 1999. Ha realitzat nombroses residències a l’escola P.A.R.T.S d’Anne Teresa De Keersmaeker o a Espaço do Tempo, entre moltes altres. És professor de Contact Improvisation, Dansa contemporània i Composició des de 1997 a diferents estudis de dansa d’arreu del món.