Actualitat

Sebastián García Ferro donarà les classes tècniques per a professionals APdC – La Caldera a l’abril

18/03/2013

Del 3 al 29 d’abril, les classes tècniques per a professionals que organitza l’APdC i la Caldera, estaran a càrrec del ballarí i creador Sebastián García Ferro. Les classes seran dilluns, dimecres i divendres, de 9:30 a 11h a La Caldera (Torrent d’en Vidalet, 43), i el preu per als socis de l’APdC és de 4€ per classe, comprant el val de 5 classes que costa 20€ (i caduca el 31 de desembre), o bé 5€ la classe solta.

Sobre les classes: Contact Improvisació i Partnering
En aquestes classes explorarem els conceptes tècnics del Contact Improvisació (CI) i la seva connexió amb les arts marcials. També aprendrem eines per al desenvolupament de petites frases del CI i estructures d’improvisació com a base per al treball performatiu. La base – per descomptat – serà la pràctica del CI, revisant els principis fonamentals d’aquesta tècnica, i com pot ajudar a la nostra pròpia dansa.

A través d’una sèrie de moviments del vocabulari CI i l’Aikido desenvoluparem aquestes eines per crear seqüències repetibles en les quals puguem estendre els nostres patrons de moviment, experimentat diferents estats físics i trobant-nos amb altres en llocs desconeguts, buscant diferents maneres de despertar el nostre
cos, utilitzant diferents nivells, plans i velocitats que ens permetin utilitzar l’espai de manera eficient.

Sebastián García Ferro
Coreògraf, ballarí i performer de Contact improvisació. Ha estudiat contact improvisació amb Andrew Harwood, Chris Aiken, Kathy Caraker, Patrick Crowley, Debra Blutt, Martín Keogh, Daniel Lepkoff, Scott Wells, i Eckard Muller. Dirigeix la seva companyia de dansa des de 1999, amb la qual ha creat 15 peces, varies d’elles guardonades: 1er premi en el 12 Certamen Coreográfico de Maspalomas (2007) i 2on premi en el Certamen coreográfico de Madrid (2006) amb “Back”, i el 3er premi en el Certamen Coreogràfic de Salt amb “On your Mark”. Ha girat per 17 països.(www.youtube.com/sgfdancecompany. En els últims anys ha realitzat residències Coreogràfiques a P.A.R.T.S summer studio projetc, a Le bain Connective (Bruselas), Espaco do Tempo (Portugal), TanzHaus Nwr (Dusseldorf), Tanzfabrik (Berlin), Teatro La fundición (Bilbao), i D.A.N.C.E. projecte dirigit per William Forsythe etc. És el Director del Barcelona International Dance Exchange (B.I.D.E.) una plataforma per a  coreògrafs, ballarins i perfomers : www.bide.be. És professor de Contact Improvisació i Composició des de l’any 1997 en diferents espais de dansa, festivals i escoles de teatre de Sudamèrica i Europa. És artista resident de La Caldera i és tambié compositor resident i disenyador de so de la Fundació Phonos de la Universidad Pompeu Fabra – Barcelona.