Actualitat

Santa Coloma acull la VII Fira Internacional de Teatre Integratiu

28/10/2011

Demà 29 d’octubre s’obre el teló de la VII Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI), l’únic festival a l’Estat espanyol amb companyies formades per actors i actrius, ballarins i ballarines amb discapacitats.
La fira arriba aquest cap de setmana a la setena edició amb l’objectiu d’integrar a col·lectius i persones amb discapacitat en l’organització de projectes de ciutat.

La FITI, que se celebra cada dos anys, presenta enguany enguany importants novetats. Per una banda, torna al Teatre Josep Maria de Sagarra, on quatre companyies de Catalunya presentaran, el 29 i 30 d’octubre, les noves produccions teatrals. D’altra banda, la dansa és la manifestació artística central d’aquesta edició, que rep la col·laboració i el suport de CatalunyaCaixa Obra Social, Rotary Club, la Diputació de Barcelona i l’Institut Ramon Llull.

La FITI està oberta al públic amb l’objectiu que les persones amants del teatre puguin conèixer nous llenguatges escènics i estètics, i al mateix temps fomentar la comunicació, la convivència i la cooperació entre persones. El preu de les funcions és de 5 euros.
 
Les companyies de la FITI 2011
Dissabte 29 d’octubre (19.00) se celebra l’acte d’inauguració de la FITI en el Teatre Sagarra i a continuació (20.00) la companyia Alquimistes Teatre oferirà “Ni bella ni bèstia”, una adaptació del conte tradicional “La Bella i la Bèstia” en format de comèdia musical.

Diumenge 30 es presenta l’obra “Jo Sóc” de la companyia Trampolí Teatre de la Bisbal de l’Empordà (12:00) i a la tarda la companyia del Club Social Gramenet de la Fundació privada Funamment oferirà “Incontinència vecinal” (17.00, a la Sala Miquelet del Sagarra) i després serà el torn de l’obra “Liant la troca: P.I.B” (20:00) del grup de dansa integrada Liem la Troca, dirigit per Jordi Cortés.

http://www.youtube.com/watch?v=5mdcRQ1CHjg