Actualitat

Sant Joan de les Abadesses s’incorpora al Fem Dansa 2017

10/10/2017

Sant Joan de les Abadesses és un dels municipis que aquest any s’incorporen a la iniciativa del Fem Dansa. Entre el 27 i el 29 d’octubre acollirà diferents propostes i activitats per acostar la dansa al públic, tant a través de la programació d’espectacles com amb l’organització de tallers.

Amb el Fem Dansa s’ha creat un circuit que dona projecció a les companyies catalanes, les quals, malauradament, “encara tenen més sortida i reconeixement a l’estranger”, mentre es treballen nous públics. Així ho explicava ahir Cèsar Compte, gerent de l’APdC, al programa radiofònic La veu de Sant Joan, on afirmava que la intenció és “incidir en municipis petits”, on no s’hi programa dansa, ja sigui per pressupost o per desconeixement. “Cal trencar la barrera de la por. La gent diu que la dansa no li agrada perquè no la coneix, però és un llenguatge universal que tothom pot entendre i amb el que es pot emocionar”.

Així, en la seva segona edició, s’ha creat un petit circuit municipal integrat per teatres de menys de 500 localitats de Tremp, Martorell, Palamós, Sant Joan de les Abadesses, Juneda i Alcover. El resultat: 37 actuacions de dansa i activitats addicionals a les que ja estan programant anualment els municipis adherits, 6 de les quals corresponen a activitats paral·leles i recursos pels espectadors com xerrades, tallers, i altres accions de creació de públics.

L’objectiu del projecte és acompanyar aquests 6 municipis (s’espera que siguin 8 l’any vinent) durant tres anys, creant les bases per a què segueixin programant dansa. En aquest sentit Cèsar Compte explica que el Fem Dansa “planta una llavor a cada territori”. Passats aquests tres anys, aquests municipis tindran les bases per continuar sols. 

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.

Programació de Sant Joan de les Abadesses

Durant 3 dies les companyies de Lali Ayguadé, Los Moñekos i Roberto G. Alonso es faran amb els carrers de Sant Joan de les Abadesses, tot amb entrada gratuïta.

27 d’octubre a Sala Polivalent de l’edifici Abadessa Emma:
Taller de dinamització de públics amb Los Moñekos.

28 d’octubre a Plaça Major:
17h. Wi-ding de Los Moñekos.
17.30h. De camino al otro, de Lali Ayguadé.
18h. Classe oberta amb Los Moñekos.

29 d’octubre al Teatre Centre:
12h. Almazuela de Roberto G. Alonso. (Espectacle per a públic familiar).