Actualitat

Salou podria iniciar al 2010 un festival professional de dansa inèdit a Catalunya

07/07/2009

Segons explica el Diari de Tarragona Salou podria iniciar al 2010 un festival professional de dansa amb l’objectiu de donar a conèixer la ciutat també per un esdeveniment cultural. David Soley i Indaleci Sales són els impulsors d’aquesta iniciativa –Salou en dansa-, no són professionals ni promotors “però vam tenir una idea i després de madurar-la hem vist que pot tenir futur”, explica Sales, que voldria que la seva ciutat natal fos un referent com Tàrrega amb el teatre, Reus amb el circ o Vila-seca amb la música en el carrer.

El projecte costaria al voltant de 200.000 euros per a aquest motiu, per a aquest any estan ultimant amb l’Ajuntament de Salou un festival a petita escala a l’octubre que tregui al carrer la dansa i sigui un aperitiu per a futures edicions. La idea que tenen és un cap de setmana de tres dies, 6 escenaris a l’aire lliure i unes 42 actuacions amb una vintena de grups, “i el proper any donar el salt amb una programació estel·lar”, expliquen.

Per a poder dur a terme el projecte s’han posat en contacte amb Fusic, fundació que els permetia realitzar un estudi de viabilitat i professionalització. El diagnòstic d’aquest estudi deixa la dansa per terra, és una de les arts menys valorada i en l’aspecte territorial, només sobreviu a la zona metropolitana de Barcelona. Malgrat no ser un art comercial, “nosaltres girem la perspectiva: si no existeixen festivals d’aquest tipus, és que el territori necessita conèixer-los”, diu Soley. D’alrea banda, Arancha Sagardoy és la professional de la dansa que els està assessorant.

Salou en dansa ha presentat la idea a la Diputació, l’Ajuntament de Salou i al Consell Nacional de la Cultura i les Arts, “A tots els ha agradat la idea i vam confiar en el seu suport per a poder obrir camí a aquest projecte” afegeixen.