Actualitat

Salamanca acull un taller de dansa contemporània del finlandès Alpo Aaltokoski d’accés gratuït

12/05/2008

En el marc del 4º Festival Internacional de las Artes de Castilla y León, que se celebra a Salamanca del 30 de maig al 14 de juny, s’organitza un taller de dansa contemporània d’accés gratuït amb el coreògraf i ballarí finlandès Alpo Aaltokoski.  Serà el 3, 4 i 5 de juny a la Sala Teatro Liceo de Salamanca. Les places són limitades.

A la primera sessió (10:00-11:30, 90 min) es tractarà la tècnica, amb diferents exercicis dirigits a afinar tot el cos d’una forma comprensiva. Entre els temes centrals hi ha el desplaçament del pes, usant el centre i la pelvis, i la fluïdesa i la respiració a través del moviment. La sessió es farà amb un percussionista.

A la segona sessió (11.50-13.50, 120 min) es treballarà el moviment d’Aaltokoski a partir de les creacions del propi Alpo Aaltokoski. Es presentaran als ballarins temes i idees que porten a les creacions d’aquest coreògraf i se’ls proposarà fer tasques similars.

Alpo Aaltokoski té més de 20 anys d’experiència com a professor de dansa a més d’una carrera llarga com a coreògraf i ballarí. Ha ensenyat dansa contemporània a l’Acadèmia de Teatre de Finlàndia (1993-1995) i actualment és artista professor de dansa a Filnàndia i director artístic de la Companyia Alpo Aaltokoski.