Actualitat

La Sala Hiroshima tanca les seves portes amb ‘The Very Last Northern White Rhino’ i ‘Chorus’

03/11/2021

Els socis i sòcies de l’APdC i Amics i Amigues de la Dansa tenen un 25% de descompte en la compra d’entrades online

Malauradament, la Sala Hiroshima tanca les seves portes el proper 12 de novembre. En una entrevista concedida a El País, el seu director Gastón Core assegurava que la decisió es deu a les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica, així com a la impossibilitat d’aconseguir subvencions a llarg termini. Core posa fi així a un projecte que ha aconseguit convertir la Sala Hiroshima en un dels centres de creació de dansa i música contemporània més rellevants de la ciutat. 

L’espectacle que clou aquesta etapa de sis anys seràThe Very Last Northern White Rhino, amb coreografia del mateix Gastón Core i interpretació del ballarí de dansa urbana Oulouy. Core busca, a través d’una investigació formal sobre diferents estils de dansa urbana (Krumping, Finger Tutting, Waving, Afro…), oferir la imatge de l’home que balla perquè ha descobert que, com ho expressa Paul Valéry, tenim «massa energia per als nostres menesters». És a dir, presentar la dansa com a excés, com a celebració derivada de la vida. Ballar fins a l’esgotament, ballar fins al final perquè potser ja no hi ha res més que puguem fer. També es podrà veure l’open studio de la nova peça de Gaston Core: Chorus. Tot plegat, un díptic sobre la fragilitat de l’individu, sobre finals que contenen la potència d’un nou inici, sobre la força de la cooperació i la unió. Un darrer ball, una brillant supernova abans del silenci final.

Recordem que els socis i sòcies de l’APdC i els Amics i Amigues de la Dansa teniu un 25% de descompte en la compra online d’una entrada per a aquest espectacle. Rebreu per correu el codi de descompte.