Actualitat

Sabadell acull el 28è Stage Internacional de Dansa Anna Maleras

18/03/2008

El 28è Stage Internacional de Dansa Anna Maleras tindrà lloc a L’Estruch de Sabadell del 19 al 23 de març. L’activitat es marca com a objectiu incentivar el treball conjunt entre alumnes i professors de diferents nacionalitats al voltant de les últimes tendències d’aquest art.

Entre els professors hi ha Bebeto Cidra (Brasil), Berta i Clara Pons, Guido Tuveri (Itàlia) i Jennifer Muller (EUA). Bebeto Cidra és creador de la Bebeto Cia Cia de Danza, i professor a l’Institut del Teatre de Barcelona i al de Vic. A més, ha estat primer premi de Coreografia del VII Festival Coreográfico de Madrid. Per la seva banda, Jennifer Muller va fundar l’any 1974 la seva companyia The Works, amb la qual ha creat més de 70 obres.

Guido Tiveri és professor del Ballet Arts at City Center de Nova York, i també a l’Steps Dance Sydio de Nova York. A més té el seu propi centre de ioga, meditació i dansa a Sardenya. L’estada que se celebrarà a l’Estruch també comptarà amb Ramon Oller, que ha rebut el Premi Nacional de Dansa de Catalunya i el Premio Nacional de Danza – Ministerio de Cultura, entre altres guardons. A més, hi serà Víctor Rodrigo, ballarí, coreògraf i director de la Cia. Vincles. Finalment, completaran la plantilla docent d’aquest esdeveniment Berta i Clara Pons, guanyadores de 3 campionats nacionals i 1 d’europeu de Hip-hop.

En els darrers anys, han impartit cursos professors de primera línia com ara Cesc Gelabert, Lydia Azzopardi, Àngels Margarit, Nazareth Panadero, etc. Des de l’any 1976, Anna Maleras organitza aquest certamen a ciutats com ara Palma, Begur, Sitges, Vilanova i la Geltrú o Sabadell per tal de debatre i avançar en la dansa contemporània, però també en d’altres modalitats com ara el jazz o el hip-hop.