Actualitat

Roser López Espinosa guanya el II Premi del Certamen coreogràfic Burgos-NY

05/12/2008

La coreògrafa i ballarina Roser López Espinosa ha guanyat el segon Premi del Certamen internacional de coreografia Burgos-Nova York, en l’apartat dedicat a les Noves Tendències, amb la coreografia Concau II.

Es tracta d’una obra inspirada en l’escultura vanguardista de Pablo Gargallo, qui va investigar la creació de volums a partir de l’ espai buit, la suggestió i la inversió de les superfícies convexes. Aquest projecte va ser creat en residència a Korzo Theater (La Haya), Dansateliers (Rotterdam) i La Caldera (Barcelona) i ha rebut una dotació de 3.000 euros.

El primer premi d’aquesta categoria, dotat amb 6.000 euros, ha estat per a la creadora portuguesa Susana Duarte, cofundadora del grup Densemble/ Contemporary Dance Amsterdam, per la seva corografia Finding Anna.

En la categoria de Dansa moderna, Alejandro Chávez s’ha fet amb el primer premi, dotat de 9.000 euros; mentre que en la categoria de Duets i solos el guardó ha estat compartit pel coreògraf noruec Alan Lucien i el duet format per Albert Garrell y Anna Altés. Traffic Sences és el títol de l’obra coreografiada per aquest dos ballarins de la jove companyia It Dansa.

Una de las novetats del Certamen ha estat la categoria de Dansa vertical. Aquest premi ha recaigut sobre la companyia sevillana B-612, integrada per David Gutiérrez y Alexandra Prada, per la seva coreografia Todo concuerda.

La última de las cinc categories del certamen, dedicada al free style y la dansa urbana, ha entregat a Mark Rovira ‘Kibo’ el primer premi per la peça Than’s duck. El guardó del públic també ha recaigut sobre Mark Rovira.