Actualitat

Roser López Espinosa donarà les classes tècniques per a professionals APdC-La Caldera al novembre i desembre

23/09/2015

Del proper 3 de novembre al 22 de desembre, les classes tècniques per a professionals que organitza l’APdC i la Caldera, estaran a càrrec de la ballarina i corògrafa Roser López EspinosaSeran a la nova seu de la Caldera Les Corts (C/ d’Eugeni d’Ors, 12, Barcelona), els dimarts i els dijous de 9:30h a 11h, i  mantindrem un preu molt reduït per als socis i sòcies. Els vals de 5 classes costaran 25€, i les classes soltes, 6€. El preu per als no associats serà de 45€ (val de 5 classes), i 10€, per classe solta.

Roser López Espinosa 
és graduada en Dansa Contemporània per la MTD Theaterschool / Escola Superior d’Arts d’Amsterdam (Holanda). Al 2005 rep la beca danceWEB del Festival ImpulsTanz de Viena i segueix entrenaments amb l’exentrenador olímpic de gimnàstica Jaume Miró. Balla a Holanda amb la Magpie Music Dance Company de Katie Duck, Marta Reig Torres i Pere Faura. A Barcelona manté una estreta col·laboració amb Àngels Margarit / Cia Mudances i col·labora també amb Cesc Gelabert i el cineasta Isaki Lacuesta, Iago Pericot, Bebeto Cidra i Las Malqueridas, entre d’altres. Desenvolupa en paral·lel el seu propi treball de creació des del 2006, que han rebut el reconeixement internacional amb premis al Festival Masdanza, al Certamen de Burgos-NY i al Certamen de Madrid i han format part de la gira europea Aerowaves. Al 2013 estrena l’espectacle Lowland, coproduït pel Mercat de les Flors, espectacle que segueix de gira internacional. També crea Hand to hand per a la companyia holandesa Conny Jannsen Danst /Dansateliers, i en l’actualitat està en procés de creació de Novembre, que es podrà veure properament al Festival Sâlmon al Mercat de les Flors. Artista associada a La Caldera i professora al Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona i d’altres cursos a nivell nacional i internacional.

Sobre les classes
La classe proposa una aproximació al moviment a partir d’un cos articulat, àgil, veloç i potent. Una pràctica de treball de terra, amb rolls, inversions, salts i planeigs, aprofitant el moviment de la columna (corves, torsions, espirals, ondulacions, moviments encadenats) i activant els reflexes i la intel·ligència física per assolir eficiència, lleugeresa i velocitat en el moviment. Investigarem en les espirals i les possibilitats il·limitades dels girs, en l’escolta del grup per a les trajectòries a l’espai i posarem en pràctica els diferents abasts de la mirada, la precisió i el joc.

Recordeu que els vals s’adquireixen a la Caldera.

Propers professors previstos
Gener i febrer: Guillermo Weickert