Actualitat

Resum de la xerrada “Posturologia aplicada a la dansa”

29/10/2010

El passat 26 d’octubre va tenir lloc a La Poderosa la xerrada organitzada per l’APdC
“Prevenció de lesions i Posturologia per a ballarins”, a càrrec de la fisioterapeuta Ana Velázquez, del Centre de Prevenció en Arts Escèniques.

A la xerrada, a la que van assistir una vintena de persones, es va donar a conéixer què és la posturologia i quins beneficis pot tenir per als ballarins i ballarines. Ana Velázquez va explicar que la posturologia estudia l’alteració de la postura i el to muscular fi en tota la globalitat del cos humà. Va assegurar que ens serveix per millorar el rendiment muscular i artístic de l’individu i sobretot per adonar-nos de en quins factors hem de tenir més atenció, aquells que alteren el nostre equilibri i desgast energètic. En estàtica el sistema auditiu intern no té cap funció. Són els captors sensitius del peu els que donen la informació de la vista els que regulen l’equilibri. 

La fisioterapeuta també va explicar que si coneixem i millorem l’oculomotricitat dels ulls i els exteroceptors del peu, el nostre sistema postural fi millorarà notablement, notant els resultats en el nostre benestar global i en el gest dels nostres moviments interpretatius en la dansa i el ball.

Al final de la notícia trobareu el power point que es va projectar durant la xerrada.