Actualitat

Ressolució del Premi Internacional de Videodansa de Barcelona

05/02/2009

El jurat Premi Internacional de Videodansa de Barcelona -composat per: Alberto Magno (Portugal), Jordi Lara (Catalunya), Silvina Szperling (Argentina) i Núria Font (Catalunya)- ha decidit atorgar el premi Videodansa Barcelona dotat de 4000 € a VETERANS, de Margaret Williams i Victòria Marks (Estats Units). Per abordar una temàtica social contemporània i atrevir-se a donar el protagonisme de la seva pròpia història i dels fantasmes que en ella habiten a un grup de ex soldats veterans d’alguna de les guerres que ens envolten. Per la seva capacitat de simbolitzar a través del gest i el joc amb el moviment els conflictes d’una experiència traumàtica.

El jurat, a més, ha decidit reconèixer el valor artístic de set obres entre les seleccionadas a concurs. Aquests treballs seran proposats per a formar part de la col·lecció videodansa de la mediateca de Caixaforum i es presentaran en diferents festivals del país i en programes de televisió com les obres destacades d’aquesta edició del festival. Les obres destacades són:

120 grados. Juanjo Fernández (Espanya)
Pel seu compromís amb el cos en moviment i la capacitat de generar intimitat del mateix amb la càmera.

AUTO RETRATO. Carolina Cony (Brasil)
Per la seva capacitat de comunicar i generar complicitat amb l’espectador, pel seu sentit del ritme i la resolució estètica, així com per haver resolt el projecte amb uns recursos senzills.

EN VUELTA. Johanna Borchardt (Argentina)
Per la seva originalitat i capacitat de síntesi per a crear una peça clara amb una proposta visual molt bé definida.

FORA DE CAMPO. Valeria Valenzuela i Claudia Muller (Brasil)
Per aconseguir transmetre una experiència inusual en la qual es realça la mirada tant d’aquell que ho fa com la d’aquell que ho mira.

LIBRARY RATS. Frédérick Pelletier i Olivier Tétrault (Canadà)
Per la seva agilitat i capacitat d’entretenir a tot tipus de públic, en el marc d’una molt bona factura audiovisual i una estudiada composició coreográfica.

NORA. Alla Kovgan, David HiNton i Nora Chipaumire (Estats Units i Regne Unit)
Pel seu compromís amb la història personal de la coreógrafa i del seu entorn, i la seva capacitat de comunicar la mateixa a través d’una excel·lent direcció de fotografia, i un curat muntatge d’imatges.

QUELO DE GARATAS. Beatriz Sánchez (Espanya)
Per una bé aconseguida integració d’elements populars i de tècniques digitals actuals donant com resultat un objecte artístic amb una estètica visual contemporània, personal i divertida.