Actualitat

Resolució de les primeres residències artístiques al Graner

09/09/2011

Cinc companyies i coreògrafs seran residents a la fàbrica de creació GRANER després d’haver-se resolt la convocatòria per part d’una comissió d’experts representant el Mercat i les associacions del sector  de la dansa, tant els professionals com les companyies. Així doncs els propers mesos treballaran a l’espai Camille Hanson (USA – Madrid), La Intrusa Danza (Catalunya), Lluc Fruitós (Catalunya), Marcos Morau amb La Veronal (Catalunya-València) i Sònia Rodríguez (Gran Canària).

El Graner, ubicat a la Zona Franca de Barcelona, a l’antiga fàbrica de bombetes Philips (C/Jane Addams 14-16, Barcelona),  és un espai de 1.000 m2 que disposa de 4 sales d’assaig, creació i posada en escena. Les companyies que inicien la residència estaran un màxim de 12 setmanes, moment en què es renovaran les residències.

El Graner s’inclou dins el Programa Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona que té com a objectiu donar suport i recolzar la creació a la nostra ciutat. L’Institut de Cultura ha encarregat al Mercat de les Flors la gestió de l’equipament. L’APdC, junt amb l’ACPDC, forma part de la comissió de seguiment.