Actualitat

Resolució de la convocatòria coreògraf/a – director/a artístic/a per a l’Acció del Dia Internacional de la Dansa 2014

10/03/2014


La proposta de Montserrat Iranzo i Gerard Palet ha estat la seleccionada per a la direcció artística de l’acció participativa ballada del Dia Internacional de la Dansa, organitzada per l’APdC i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Una acció que es durà a terme a totes les capitals de província i que serà un homenatge al gran mestre de la dansa tradicional catalana Joan Serra, desaparegut recentment.

La comissió de valoració ha estat formada per un representant de l’Institut del Teatre, un del Mercat de les Flors, Joana Serra (ballarina i filla de l’homenatjat), i Jordi Rubio Serra (director artístic de l’esbart dansaire de Rubí, i nebot de l’homenatjat). Ha tingut en compte la voluntat integradora de la proposta, aprofitant al màxim l’oportunitat d’apropar la dansa a tothom i treure-la al carrer, l’ adequació de la proposta al llegat de Joan Serra, la coherència global de la proposta i l’experiència coreogràfica.

Sobre la Direcció artística

Els coreògrafs Montserrat Iranzo i Gerard Palet han begut de les danses tradicionals i també d’altres tipus de dansa. Montserrat Iranzo ha col·laborat en els darrers anys en les accions del Dia Internacional de la dansa de l’APdC amb coreografies de Dansa Creativa, i al 2013, en la coordinació artística. D’ altra banda, Gerard Palet es vincula al projecte des de la seva besant de direcció artística de l’esbart Sant Martí de Torrelles de Llobregat i havent estat alumne de Joan Serra. 

“La creació s’ha treballat a partir de l’imaginari de Joan Serra, amb els moviments tradicionals trencats i reescrits, i la barreja amb moviments d’altres estils de dansa. La coreografia és lleugera i de fàcil aprenentatge, on les diferents tècniques i estils de dansa podran donar el seu toc característic”,  així ho han explicat Iranzo i Palet.