Actualitat

Rebutgen la nova titulació en ciències de la dansa i del moviment

30/05/2008

El títol de graduat en ciències de la dansa i del moviment que proposava la Universidad Europea de Madrid no ha estat acceptat per la Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (Aneca), organisme depenent del Ministeri de Ciència i Innovació. Segons publica el diari El País, entre d’altres mitjans, aquesta agència ha donat el vist-i-plau a 138 carreres i n’ha rebutjat 57 de les presentades per unes 30 universitats. La majoria dels títols rebutjats (52) són d’universitats privades.

Amb el nou sistema de carreres que imposa la Unió Europea (el procés de Bolonya) i que s’implantaran del tot el 2010, desapareixen les diplomatures i llicenciatures i es converteixen en graus de quatre cursos. Així, el Ministeri d’Educació no fa un catàleg de carreres, sinó que són les universitats les que dissenyen les titulacions i les presenten per a la seva aprovació a partir d’uns mínims.

A les propostes han de justificar des dels continguts que estudiaran els alumnes  i el que hauran de saber quan acabin, fins als professors dels que disposen i els mitjans materials, a més dels seus objectius de resultats acadèmics (quan alumnes repetiran, quans abandonaran…) i els procediments  per a garantir la millora del professorat.