Actualitat

Ramon Oller pensa que a l’Institut del Teatre no es creen talents per a la dansa

27/11/2008

En declaracions a La Vanguardia (19 de novembre),  Ramon Oller ha explicat que a l’Institut del Teatre es té bona voluntat però no sestà a l’alçada d’altres escoles com ara la de Cuba. Oller assegura que aquí se segueixen instaurant sistemes d’educació caducs i que es creen bons treballadors però no bons talents.

El corògraf i pedagog va deixar la direcció de l’Escola d’ensenyament secundari i artístic i la del Conservatori professional de dansa de l’IT per discrepàncies amb la filosofia d’ensenyament del centre. Malgrat la seva renúncia diu no haver marxat enfadat i assegura tenir un bon record. El director de la cia. Metros ha marxar doncs de l’IT com a alumne, com a mestre i com a director perquè, segons explica, no li interessa, és massa inversió per pocs resultats.

D’altra banda, Oller afirma que en aquest país no es valoren als bons professors sinó que es porten professionals d’altres països. Oller anomena “bombolla” a les escoles oficials d’Espanya ja que en la seva opinió no reflexen el món professional de la dansa, “de tant en tant sorgeix un talent, però no generacions, i ja n’hi ha prou d’excuses, no és cert que sense una companyia no hi ha escola, a més de ser molt divos i creatius, s’ha de treballar”, conclou.

Podeu llegir part de l’article de La Vanguardia.