Actualitat

Què els hi passa pel cap als coreògrafs mentre creen?

10/12/2008

T’agradaria saber què li passa pel cap a Sol Picó mentre crea?, quins són els seus objectius, els seus dubtes, les etapes per les que passa,…? El Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida ho ha fet possible gràcies a la iniciativa que du com a nom Avui no hi ha funció.

“Aquesta trobada no és ni un work in progress ni una conferència, és una barrerja de tot on el creador explicarà en quin moment està, quin són els seus dubtes, quines coses té aclarides, quines no, i on pot mostrar trossos de la peça, demanar opinió, etc.”, explica Margarida Troguet, responsable del teatre.

La iniciativa pretén desmarcar-se del fòrum posterior a l’espectacle que es fa en altres sales, i vol aportar més: “La gràcia és poder-ne fer un seguiment abans de l’espectacle, que el creador estigui a prop de l’espectador i que aquest espectador sigui una mena de testimoni privilegiat i que després pugui venir amb avantatges a veure l’espectacle”, comenta Troguet.

En aquesta innovadora trobada, que tindrà lloc el dijous 11 a les 21 hores, Sol Picó “possiblement vingui amb el ballarí, amb un vídeo, potser pregunta a l’espectador què li semblen parts de la peça,…”, afegeix la responsable del teatre.

L’espectacle resultant d’aquest procés de treball es podrà veure al mateix Teatre Municipal de l’Escorxador el dissabte 25 d’abril de 2009.

“Avui no hi ha funció” comença amb aquesta primera experiència, però pretén tenir una continuïtat i que es traslladi a altres produccions contemporànies, “busquem que en espectacles de creació contemporània on, en general, on els usuaris no coneixen gaire a l’artista i on no hi ha un text explicatiu al darrere, l’espectador pugui tenir aquesta informació privilegiada i aquest contacte amb el creador”, afegeix Troguet.