Actualitat

Quarta edició del Premi Delfí Colomé

21/10/2022

La convocatòria per triar el millor projecte de creació i producció en dansa d’arrel tradicional restarà oberta fins el 15 de novembre

En el marc de la 25a Fira Mediterrània de Manresa s’ha presentat la quarta edició del Premi Delfí Colomé al millor projecte de creació i producció en dansa d’arrel tradicional. Els impulsors del premi són l’Associació Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de Les Preses (artífex del Festival Ésdansa, que enguany a celebrat la seva quarantena edició), amb la  col·laboració de la Fundació Mediterrània, responsables de la fira d’espectacles d’arrel tradicional Fira Mediterrània, l’Ajuntament d’Olot (responsable del Festival Sismògraf d’Olot), el Consell Cultural de les Valls d’Àneu (mitjançant el Festival Dansàneu), el Mercat de les Flors, el Festival Dansa Metropolitana i la família de Delfí Colomé, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El premi ha augmentat considerablement la seva dotació, passant dels 10.000 euros del 2018, a una dotació econòmica aquest 2022 de 26.000 euros que hauran de ser invertits, íntegrament, en la producció del projecte premiat. El projecte guanyador s’estrenarà en el marc del Festival Ésdansa 2023. Abans de la seva presentació pública, realitzarà works in progres o assaigs oberts als festivals Sismògraf i Dansàneu; serà contractat a la Fira Mediterrània 2023 i al festival de Dansa Metropolitana 2024. També s’estudiarà la possibilitat d’incloure’l dins les programacions del Mercat de les Flors i podrà realitzar varies residències durant el procés de creació en espais com La Caldera de Les Corts o en el marc de festivals com el Dansa Metropolitana i el Dansàneu 2023.

Els creadors i creadores que vulguin optar al guardó, així com les companyies o agrupacions, poden presentar la seva candidatura fins el 15 de novembre de 2022. Les bases de la convocatòria i tota la documentació necessària es pot consultar a la web de l’Ésdansa.

La selecció i valoració dels projectes anirà a càrrec d’un jurat creat expressament per a l’ocasió que serà designat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny. El seu veredicte serà inapel·lable i es farà públic abans de finalitzar l’any de la convocatòria a través de la  pàgina web de l’Ésdansa.