Actualitat

Prova les classes tècniques d’Eneko Alcaraz APdC-La Caldera a preu de soci. Només la setmana del DID!

20/04/2012

Els dies 23, 25 i 27 d’abril, amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, us fem un descompte de 5€ a les classes de l’ENEKO ALCARAZ per a aquells que encara no sou socis de l’APdC. La classe us costarà 5€, en comptes de 10€. Animeu-vos a provar!

Aquest mes les classes tècniques per a professionals que organitza l’APdC i la Caldera, estaran a càrrec del ballarí i coreògraf Eneko Alcaraz. Les classes seran dilluns, dimecres i divendres, de 9:30 a 11h a La Caldera (Torrent d’en Vidalet, 43), i el preu per als socis de l’APdC és de 4€ per classe, comprant el val de 5 classes que costa 20€ (i caduca el 31 de desembre), o bé 5€ la classe solta (10€ per a no socis).

Eneko Alcaraz Franganillo (Pasai Donibane 1975) es va iniciar en la dansa amb Mentxu Medel en l’estudi de dansa Thalia (1985-1994) va continuar la seva formació a l’Institut del Teatre a Barcelona (1994-1997), graduant-se en dansa conteporánea i coreografia, contínua ampliant el seu estudis amb diferents cursos dins i fora del territori. Com a intèrpret, ha treballat en diverses companyies, entre elles, amb la coreògrafa catalana Àngels Margarit / Mudances (1997-2010), amb qui manté una col·laboració que s’estén a més d’una dècada de treball. També ha treballat amb les companyies Proyecto Gallina, Lapsus, La Anonima Imperial, Café Mut, Patas Arriba, Otra Danza, Roberto G. Alonso, Color Dansa, Les 4 suflés i amb directors / coreògrafs / artistes com Paco Mir, Toni Mira, Teresa Nieto, Rouser Montllor, Mikel Ariztegi, Sandra Costa, Gustavo Ramirez, Lindsay Kemp, Sabine Dahrendorf, Gilberto Ruiz-Lang, Ramon Oller, Daniel Angles, Pep Cruz, Ricard Reguant, Ana Sanchez, Mayte Marcos entre d’altres. Com a creador / coreògraf ha realitzat diversos treballs per a diferents tipus d’esdeveniments i companyies, a més de dirigir des de 1997 el seu propi grup Ekilore amb el qual ha realitzat diverses creacions. Com a professor de dansa ha impartit classes per a diverses companyies de dansa (Aukeran, Kukai, Color Dansa, Otra Danza, Mudances ) i per a centres de formació (La Caldera, Àrea, Institut francès de dansa, Company & Company, Associació de dansa de Guipúscoa).

Metodologia de la classe

A través de la respiració i del pes del cos anem estirant, relaxant, sensibilitzant, fragmentant amb diferents exercicis amb els que treballarem  l’escolta, la mobilitat, les torsions, les espirals, les connexions del cos, l’alineació, el control del centre, la distribució del pes, per rodar, saltar, girar, desplaçar-se per l’espai, entrar i sortir de terra, també treballarem en duos, trios i grups el contacte, la manipulació, els recolzaments, les recepcions, les pressions i extensions, la connexió de centres, l’escolta del cos de l’altre, la distribució del pes en el/els company/s, la confiança, l’entrega i la negociació, sense oblidar-nos del ritme, del tempo i de la musicalitat.

Recordeu que els vals s’adquireixen a la Caldera. Per qualsevol dubte ens podeu escriure a: projectes@dansacat.org.