Actualitat

Projectes seleccionats pel Dia Internacional de la Dansa 2023

07/03/2023

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa (DID’23) l’APdC vol que el 28 i 29 d’abril es converteixin en escenaris oberts a la ciutadania. Habitualment l’acció del DID és una activitat participativa. Una festa de la dansa. Després de dues edicions en format digital pel context sanitari, al 2022 vam tornar al carrer portant la dansa a tres barris de la ciutat de Barcelona i enguany volem continuar amb la iniciativa.

A partir de la convocatòria oberta a les persones associades a l’APdC, la comissió formada per Toni Mira, Xevi Dorca i Arantza López ha escollit les candidatures de Fàtima Campos, que treballarà al districte de Ciutat Vella; Raquel Gualtero a Nou Barris; i Virginia Gimeno al districte de Sant Martí. Totes tres seran les encarregades de radiografiar els actius de la dansa de cada barri i proposar una acció de visibilització de tots aquests actius de forma coordinada el 28 d’abril a la tarda. El dia següent, el 29 d’abril al matí, l’acció es repetirà a la Plaça Margarida Xirgu en una celebració conjunta amb l’Institut del Teatre i l’IEA Oriol Martorell.

La proposta gira al voltant dels actius en dansa i moviment (escoles de dansa, activitats socials, centres de creació, grups amateurs…) de tres districtes de la ciutat de Barcelona (Ciutat Vella, Nou Barris i Sant Martí). Els barris seran els veritables protagonistes de la festa de la dansa. Feu clic aquí per veure el vídeo resum de l’edició de 2022.