Actualitat

Projectes de dansa comunitària i companyies nacionals a la 9a edició del Festival Dansat

12/11/2012

Thomas Noone Dance (BCN), Iliacán Companyia de Dansa (BCN), Projects in movement/ Sharon Fridman (Madrid), Proyecto Titoyaya (València), Chinabaus Danza (Sevilla), Nats Nus (BCN) i Ludus Dance (Anglaterra) són les companyies protagonistes de l’edició d’enguany del Festival Dansat.

Del 20 al 25 de novembre arriba la novena edició del Festival Dansat amb propostes de dansa comunitària, companyies nacionals i relleu generacional de ballarins i de públics.

Pel que fa a la dansa comunitària, el coreògraf Àlvaro de la Peña i la seva companyia Iliacán Companyia de Dansa presentaran “Zak!” el resultat del projecte “Barris en dansa” que reuneix 70 ballarins no professionals de totes les edats en un projecte que s’ha dut a terme 3 barris de Barcelona. A més, com a activitat complementària del festival, la companyia britànica Ludus Dance aterra a la ciutat per impartir tallers de dansa a alumnes de primària i secundària, a professors, ballarins i famílies.

Quant a espectacles de companyies de la resta de l’Estat Espanyol, es podrà gaudir de “Al menos dos caras”, la investigació dels límits de la realitat de Sharon Fridman, amb dos ballarins i una escenografia fantàstica; “Suite#1” de Proyecto Titoyaya, que es divideix en dues peces coreografiades per Gustavo Ramírez i Daniel Abreu; i “Upper”, de Chinabaus Danza, on 7 ballarins expressen i es relacionen en un espai buit.

Així doncs, l’últim concepte que defineix el festival d’enguany, el relleu generacional de ballarins, arriba de la mà de Thomas Noone Dance, que presenta “Orfeu i Eurídice”, el resultat del treball de la companyia amb 12 estudiants de sisè curs de dansa de l’Institut del Teatre que han tingut la possibilitat de viure el procés de creació d’una companyia profesional; i per les noves generacions de públic, com cada any, gaudiran de l’estrena d’un espectacle familiar, “Upps!!!” de Nats Nus. 

PROGRAMACIÓ
DIMARTS 20/11 > 21h > 10€
“Orfeu i Eurídice”, Thomas Noone Dance + joves ballarins

DIMECRES 21/11 > 21h > 8€
“Barris en dansa: Zak!”, Iliacán Companyia de Dansa

DIJOUS 22/11 > 21h > 15€
“Al menos dos caras” Projects in movement/Sharon Fridman

DIVENDRES 22/11 > 21h > 15€
“Suite#1”, Proyecto Titoyaya

DISSABTE 24/11 > 21h > 15€
“Upper” Chinabaus Danza

DIUMENGE 25/11 > 17:30h > 9€
“Upps!!!”, Nats Nus

Els socis de l’APdC poden comprar entrades a 6€, i entrades per a un acompanyant amb el 50% de descompte. Les entrades es poden comprar a les taquilles del teatre de forma anticipada i el mateix dia de l’espectacle.

Trobareu més informació al web d’Espai Dansat.