Actualitat

Descobriu els 4 projectes guanyadors de les ajudes Carretera i Dansa 2023

30/01/2023

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ha atorgat les 4 ajudes de la cinquena edició de Carretera i Dansa: Ajudes a projectes de dansa aplicada, una iniciativa que té per objectiu impulsar projectes que es desenvolupin a municipis d’arreu de Catalunya i que utilitzin la dansa com a mitjà d’intervenció comunitària, educativa o de salut.

Per a ajudar en el desenvolupament de les iniciatives d’aquests socis i sòcies, l’APdC fa una aportació de 3.000€ (impostos inclosos) a cada projecte. Aquest ajut no pot suposar, en cap cas, més del 75% del seu pressupost total.

Aquestes són les propostes seleccionades, que la comissió formada per Maria Ferrer, Laura Alcalà, Arantza López i Vivianne Calvitti ha escollit d’entre 15 projectes rebuts.

CADIRES A LA FRESCA

Cristina Martí Ninot

Cadires a la fresca és un experiència artística comunitària que consta d’uns tallers de creació i la posterior presentació d’un espectacle participatiu en el marc de les celebracions de l’Any del Rector a Vallfogona de Riucorb. Aquesta experiència està dissenyada per a enfortir els vincles intergeneracionals dels veïns de la població entre ells, i amb els seu patrimoni cultural, mitjançant el llenguatge de la dansa.

CAFÈ MULLER

Azucena Moya amb la col·laboració d’AGITART

El podcast Cafè Müller es basa en la idea del projecte paraigües ‘PARLEM DE DANSA’ que es va engegar l’any 2020-21 amb l’objectiu principal d’apropar d’una forma divulgativa i reflexiva la dansa al territori Empordanès. Amb aquest objectiu, se’n deriva també l’objectiu de poder generar públic entorn la dansa i les arts escèniques, i d’eixamplar l’horitzó i l’abast del podcast cap al territori català. Ja que creiem que en la reflexió i la divulgació hi rauen les claus per poder introduir més i més la dansa en els espais culturals del territori.

CON_TACTO

Julie Tartaglia

CON_TACTO és un projecte en moviment que prioritza l’espai públic per desenvolupar-se. Neix amb la voluntat de ser un projecte de territori prioritzant la zona geogràfica d’influència local de Palafrugell i destinat específicament als joves de +18 anys que es reagrupen als carrers i places del poble de forma regular. Estendre el camp de la dansa, fer-la conèixer com una eina educativa, social, intergeneracional i de mediació intercultural i redefinir l’ús dels carrers com a espais de creativitat i d’oportunitat comunitària.

APROXIMACIÓ AL LLENGUATGE DE LA DANSA. EXPERIÈNCIA I CREACIÓ. PER A PERSONES AMB DIVERSITAT VISUAL

Magdalena Garzon i Torrandell

Projecte social que vincula diferents agents relacionats amb la diversitat visual, la pràctica artística de la dansa i l’accessibilitat a l’experiència escènica de la dansa. L’objectiu general es el d’apropar la dansa, a través de les sessions pràctiques a l’aula, així com facilitar l’experiència artística en dansa, a través de la investigació en la co-audiodescripció, en el context de la diversitat visual.