Actualitat

Arrenca el programa de suport a la formació de dansa, una de les mesures del II Pla d’Impuls de la Dansa 2023-26

05/04/2024

El programa inclou un mòdul de professionalització amb diferents formacions i un programa de mentoria per a projectes de dansa i arts del moviment

Aquest abril arrenca el programa de suport a la formació, una de les nou mesures inclosa en el II Pla d’Impuls de la Dansa de Catalunya 2023-2026 per facilitar el desenvolupament i capacitació dels professionals de la dansa. Es tracta d’una iniciativa que l’ICEC impulsa a través de l’SDE i amb la col·laboració de l’APdC i l’ACPDC.

Aquest programa consta per una banda d’un mòdul de professionalització que inclou diferents formacions destinades a donar eines per professionalitzar encara més el sector de la dansa. Hi haurà un total de 6 formacions entre els mesos d’abril i juny que es centraran en els següents temes: Contractació laboral en el sector de la dansa; Elaboració de pressupostos de producció i recerca de finançament per projectes de dansa; Introducció a la distribució de projectes de dansa: estratègies i mercats; Comunicació de projectes culturals: bases, públics, plans, tendències i innovació; Comunicació digital en l’àmbit cultural: estratègies i eines i Intel·ligència Artificial en la gestió i comunicació de projectes culturals.

Accedir al programa


D’altra banda i dins d’aquest programa de formació, l’APdC i l’APCDC hem obert la convocatòria per participar al Programa de mentoria per projectes de dansa i arts del moviment que també compta amb la complicitat de La Caldera i el Graner.

El programa de mentoria consisteix en l’acompanyament de processos creatius des de la vessant de finançament, producció, comunicació, distribució i exhibició. El programa està format per una bateria de formacions específiques amb professionals de cada matèria. Aquestes formacions es complementaran amb tutories individualitzades per assessorar cada participant en funció de les seves necessitats.

Es poden consultar les bases i presentar les sol·licituds a través d’aquest enllaç.