Actualitat

Programa de les accions del DID18 organitzades per l’APdC

07/03/2018

L’acte de celebració del Dia Internacional de la Dansa organitzat per l’APdC comptarà amb actuacions d’improvisació de professionals de la dansa, la lectura del manifest escrit per Mal Pelo i una coreografia participativa, creada per Toni Mira, oberta a tota la ciutadania

El 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de la Dansa (DID) i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) se suma als actes de celebració amb un programa d’activitats pensat per a què tothom ho pugui gaudir.

L’acte central del DID 18 es durà a terme a la Plaça dels Àngels de Barcelona, davant del MACBA, el divendres 27 d’abril amb diferents accions programades: l’actuació en forma d’improvisació de professionals de la dansa; la lectura del Manifest, escrit per la companyia Mal Pelo, premi Ciutat de Barcelona 2017; i l’exhibició de la coreografia col·lectiva Movent Emocions, creada per Toni Mira i pensada per a que tothom, sàpiga o no ballar, hi pugui participar.

La peça de Mira és fruit de la iniciativa Tothom balla i s’estrenarà de forma simultània, com a espectacle de cloenda de la primera edició del festival Dansa. Quinzena Metropolitana,  el 17 de març a les 12h a Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet i Santa Coloma amb la participació d’escoles de dansa, col·lectius i la ciutadania de cada municipi.

El 27 d’abril tots els participants – i els que s’hi vulguin sumar – tindran una nova oportunitat de celebrar la dansa repetint l’acció a Barcelona en motiu del Dia Internacional de la Dansa.

És un ball per a tothom, fet per tothom, que incorpora estils diferents. No cal tenir cap gran experiència, només moltes ganes de ballar i moure’s. Els participants es poden aprendre la coreografia penjada a vimeo (https://vimeo.com/tothomballa) i assistir a l’assaig obert i voluntari que l’APdC organitza a la Fabra i Coats el dissabte 14 d’abril d’11h a 13h, i el dimecres 25 d’abril de 19h a 21h. Tothom que ho vulgui s’hi pot apuntar a través d’aquest formulari.
 

Programa 27 d’abril

18h. Inici de festa amb el grup de percussió Xamfrà.

18.10h. Improvisacions de professionals: Sol Picó, Pol Jiménez, Guillermina Coll, Xevi Dorca, Guillem Alonso, Sara Planas i Pol Prats, Miquel Barcelona, Aina Nuñez i Toni Mira.

18.30h. Lectura del manifest escrit per María Muñoz, de Mal Pelo, i llegit per Xevi Dorca, president de l’APdC.

18.35h. Coreografia participativa Tothom Balla.

19h/19.15h. FINAL amb el grup de percussió Xamfrà.