Actualitat

Programa.cat rectifica i reincorpora els bolos en Festa Major com a activitats subvencionables

08/05/2024

Fa prop d’un mes, les associacions vam enviar una carta a la consellera de Cultura per demanar que es rectifiqués la decisió d’excloure totes les actuacions programades dins de les festes majors com activitats subvencionables a través del Programa.cat. Trobàvem inadequat que no se’ns hagués avisat abans com a agents articuladors i representants d’artistes i companyies, els grans afectats d’aquesta decisió.

Ens plau comunicar-vos que des del Departament de Cultura ens han contestat i han acceptat la queixa, i ens han anunciat que tornaran a incloure-les. La modificació de bases ja s’aplica en el proper període de sol·licitud d’activitats, que s’obrirà del 7 al 20 de maig de 2024, i en què els municipis podran demanar el suport de Programa.cat per a les activitats de l’1 de juliol al 31 de desembre de 2024.

L’equip tècnic responsable de Programa.cat ha revisat quins municipis i activitats havien quedat afectades per les modificacions de bases del febrer; han estat només set espectacles sol·licitats i se’ns ha informat que s’admetran les seves sol·licituds.

ACPDC, APCC, APdC, Associació Plataforma d’Arts de Carrer, CIATRE, TTP i Unima Catalunya