Actualitat

Programa pioner d’acompanyament a les transicions professionals

09/04/2021

Vols participar de tres tallers amb artistes de circ i dansa, per treballar els reptes que s’obren davant una transició professional?

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i i l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya fem una  proposta de treball grupal d’orientació laboral per a persones sòcies de l’APCC i l’APdC en situació de transició professional. Una proposta de reforç positiu, per acompanyar aquests procés.

Les sessions, a càrrec del formador Sergio Baños acolliran unes 12 persones i tindran lloc durant tres matins (21, 28 de maig i 4 de juny) a La Caldera (Barcelona) i la inscripció es farà a través d’AQUEST FORMULARI, és gratuïta per a socis i sòcies de l’APdC i l’APCC.

Per a qui?

Artistes en actiu de l’àmbit de la dansa i el circ, que estiguin valorant la possibilitat de canvis en la seva orientació professional, ja sigui per motius d’edat, malaltia o lesió, econòmics o d’altres. 

Perquè?

Dedicar-se al circ o la dansa requereix llargs períodes d’entrenament per tenir una vida professional relativament curta, comparada amb d’altres sectors (tot i que hi ha excepcions)  
Què passa un cop es deixen els escenaris?  La transició cap a noves ocupacions acostuma a ser un camí difícil i confús, perquè ni aquests professionals tenen prou informació sobre les seves opcions, ni el sistema està pensat per reconèixer la seva dedicació ni oferir recursos per facilitar-los el canvi.

Aquests tallers estan enfocats a aquells professionals, socis/es de l’APCC i l’APDC que es trobin en una situació de transició o bé, per aquells i aquelles que a vegades ja s’han fet aquesta pregunta.

Objectius

Aquesta proposta sorgeix la necessitat de reactivar la taula TAD (Transició d’Artistes de la Dansa), que va ser creada per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya al 2014, a la qual l’APCC va participar en alguna de les accions. La TAD, després d’un intens treball va desenvolupar els següents objectius:

• Que es valori el col·lectiu professional i es reconeguin les aptituds i habilitats del sector.
• Que l’artista del moviment i el seu entorn prengui consciència des del període de formació de les característiques que té la carrera, la professió i les seves sortides professionals, així com estudiar i promoure el desenvolupament d’altres habilitats al voltant del mateix àmbit i en d’altres no relacionats.
• Encarar la transició dels i les professionals i ajudar-los en el procés per fer front al repte del canvi.
• Donar a conèixer i fer valorar a nivell social les aptituds i habilitats de les artistes per a d’altres tasques en el món laboral.

Com

El programa es divideix en 3 jornades de 3 hores cada una, de 10h a 13h, a la Caldera (Les Corts, Barcelona):

21 de maig • Taller d’autoconeixement, per poder triar i destriar bé les decisions que en un moment de canvi poden generen nerviosisme i ansietat.
28 de maig • Taller de reforç d’actituds positives i gestió emocional. Per assenyalar i reforçar les aptituds i competències apreses durant el desenvolupament professional com artista.
4 de juny • Taller d’orientació laboral per adaptar-se al canvi i a les noves propostes i oportunitats.

Aquest programa de treball serà desenvolupat per un professional format en facilitació i teràpies de grup, i es demanarà a tots i totes les participants l’assistència a tots els tallers.

Qui acompanyarà el grup?  

Sergio Baños és orientador i formador en habilitats comercials, comunicació d’equips i direcció de manera individual, així com assessors (coach) de sistemes i organitzacions.
Està especialitzat en formacions destinades a recuperar i visibilitzar els recursos professionals de cada persona per a destinar-les a l’excel·lència professional i a la gestió del canvi. Des de l’any 2010 imparteix cursos en diferents organitzacions públiques i privades mitjançant diverses tècniques aplicades que van des de sessions basades en l’experiència i el dinamisme dels equips, a tècniques de reducció d’estrés basades en Mindfulness per a la salut laboral.
Sergio Baños s’ha format també actor de teatre, professor i  director de teatre terapèutic, estudis que complementen el  seu perfil per ajudar-nos a treballar amb un grup d’artistes de la dansa i el circ.
 
Informació pràctica

Gratuït per socis i sòcies  artistes de l’APdC i l’APCC.
LLoc: La Caldera. Presencial
Dates: 21 de maig, 28 de maig i 4 de juny de 10h a 13h.  
Grup màxim 12 persones.
Requisits: cal assegurar la presència a les tres sessions previstes.

Si teniu dubtes o consultes, contacteu amb gerencia@apcc.cat si sou membres de l’APCC i amb projectes@dansacat.org si formeu part de l’APdC.