Actualitat

Professors de música i músics es concentren a Barcelona en defensa dels seus drets laborals

03/03/2008

Diumenge 2 de març a la tarda es va fer a Barcelona una concentració musical per demanar a l’administració millores laborals i legislatives en el sector dels músics i pofessorat de música.

El text de la crida a la concentració és el següent:

‘Com és possible que avui en dia, en un país en què els drets laborals de qualsevol treballador són àmpliament reconeguts, els músics i els professors de música segueixin patint l’abús i la desprotecció legal?
 
Massa sovint s’ha explotat l’aspecte vocacional de la nostra professió. Ha arribat el moment de dir prou i exigir el mateix tracte que qualsevol altre professional. Casos com el de Badalona, en què la direcció de l’Escola de Música, recolzada per l’Ajuntament, ha expulsat vuit professors que havien decidit reinvindicar els seus drets laborals, són paradigmàtics de la realitat que patim i del poc respecte que mereix la nostra important tasca.
 
L’ensenyament musical és un aspecte fonamental en el desenvolupament i transmissió de la cultura. És imprescindible que els seus professionals gaudeixin d’una mínima garantia de seguretat per exercir la seva feina i en aquest sentit les administracions públiques no només haurien de vetllar perquè això es compleixi, sinó que haurien de ser-ne l’exemple.
 
Emplacem a tots aquells –professors, músics, amics, alumnes, melòmans, artistes, familiars- que vulguin ajudar a donar ressò a aquesta important acció que incidirà en un canvi favorable pel sector musical’.

Amb el suport de la Federació Unió de Músics de Catalunya. Més info a www.myspace.com/profesincontratoemb