Actualitat

Proclamats els quatre finalistes del Premi de Dansa de l’IT 2021

27/07/2021

El Jurat del Premi de Dansa 2021 de l’Institut del Teatre ja ha seleccionat els projectes finalistes que competiran per endur-se el guardó que es concedirà a finals d’any. Es tracta de quatre projectes:

  • Me parece que sufro lo que en mi profesión llaman nostalgia, de Javier Ara i Enrique López, els quals plantegen un viatge emocional i intimista sobre una manera d’entendre el món i busca, per sobre de tot, activar la imaginació dels espectadors.

  • Las ondas de la guitarra, d’Adrián Vega, que té com a punt de partida el concepte de la geometria de l’espai i la composició del so a través de la dansa, prenent com a instrument d’inspiració la guitarra i l’interès per la hibridació de llenguatges com el hip hop, la dansa contemporània i el flamenc.

  • Antes todo esto era campo, de l’Associació Unaiuna, integrada per Marina Fullana i Laura Lliteras. Una coreografia que proposa un viatge sensorial, interactiu i estètic que vol reflexionar sobre el canvi en les relacions humanes i la dependències de la tecnologia.

  • Black sun, de María Jurado, qui situa l’espectador en la malenconia cíclica i acumulativa a través de referències que generen punts negres que xuclen qualsevol petit fil d’esperança.

Entre les finalistes hi ha tres persones associades a l’APdC: Adrián Vega, Marina Fullana i Laura Lliteras.

Els quatre projectes finalistes rebran una ajuda econòmica per al desenvolupament d’una coreografia de fins a 15 minuts de durada. Les peces es presentaran en una gala que tindrà lloc el 28 de novembre al Mercat de les Flors en la qual s’escollirà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa, la qual rebrà una dotació econòmica per convertir-la en un espectacle de 50 minuts que es programarà al Festival Grec de Barcelona 2022. D’altra banda, durant la gala també es faran mencions als dos millors intèrprets, i s’elegirà la millor coreografia a consideració del públic, així com el premi del SAT-Espai Dansat i el Premi de l’Estruch de Sabadell.

Setena edició

Aquesta és la setena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

Per poder participar al premi cal que el col·lectiu de professionals de la dansa que es presenta estigui integrat com a mínim per tres persones graduades del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d’estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre. La persona graduada que fa de representant del col·lectiu ha d’haver obtingut el títol o certificat a partir de l’any 2015 (inclòs) o estar matriculat del Treball Final de Grau en el curs 2019-20.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i l’Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L’Estruch.