Actualitat

El Procicat flexibilitza les mesures referents a activitats extraescolars

19/02/2021

A partir del 22 de febrer els centres de formació no autoritzats també podran obrir, sempre i quan les seves activitats estiguin dirigides a infants d’Educació Infantil i Primària

Les escoles de dansa autoritzades podran seguir funcionant tal i com han fet les darreres dues setmanes

L’APdC segueix en comunicació diària amb el Procicat per insistir en què obrin tots els centres de formació de dansa sense excepció, incloent les activitats per a joves i adults

Aquesta vegada les noves mesures seran vigents durant una setmana, fins al 28 de febrer

El Procicat ha decidit flexibilitzar algunes mesures relacionades amb les activitats extraescolars i de lleure educatiu. A partir del proper 22 de febrer i fins al diumenge 28, els centres de formació de dansa no autoritzats també podran obrir sempre i quan les activitats estiguin dirigides a infants d’Educació Infantil i Primària. Pel que fa les escoles de dansa autoritzades, podran seguir funcionant tal i com han fet les darreres dues setmanes. Des de l‘Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya seguim en comunicació diària amb la direcció del Procicat per fer entendre la necessitat de permetre l’obertura de tots els centres de formació de dansa sense excepció, incloent les activitats per a joves i adults. Seguirem informant de les novetats que es derivin d’aquestes negociacions amb les administracions.

manifestacio escoles de dansa
Foto de @ziks.unpolished i @minsyl

Altres mesures

Pel que fa la resta de mesures, es mantindran una setmana més tal i com estaven. En aquest sentit, es manté vigent la limitació de l’entrada i sortida de persones de Catalunya, i també el confinament de perímetre comarcal. El confinament nocturn no varia i continua establert entre les 22h i les 6h.

Els horaris d’obertura de bars i restaurants, tant les terrasses com a l’interior, podran seguir obrint de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h.

En l’àmbit comercial, no es modifica el 30% de l’aforament pel petit comerç, que haurà de seguir tancat el cap de setmana. També, els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions seguiran oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts es mantenen també a la meitat de l’aforament. El màxim serà de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.

Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació òptima.

En l’àmbit educatiu seguiran vigents les darreres mesures. Per últim, en l’àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden seguir oberts amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta; els que són a l’aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.