Actualitat

Primer màster en Didàctica de la Dansa a l’Estat Espanyol

10/06/2011

La Universidad Miguel Hernández d’Elx oferta el nou màster en Didàctica de la Dansa, únic a Espanya, sota la coordinació de l’Escola de Dansa Pilar Sánchez i dirigit per Sonia González, que va ser membre de la Junta Directiva de l’APdC durant la legislatura 2008-11.

Aquest nou màster, que fa anys que el sector reclama a les institucions catalanes, està enfocat a l’estudi i la investigació dels processos i elements que conformen l’ensenyament i l’aprenentatge de la dansa. Els estudis estan pensats des de les noves línies pedagògiques: majoritàriament sota el marc teòric no academicista i de manera pràctica, mitjançant la metodologia, d’herència anglosaxona, del “lerning by doing” (el que vindria a ser “aprendre tot fent”).

La càrrega acadèmica, de 60 crèdits, es divideix en 12’5 crèdits teòrics, 15 crèdits pràctics, 19’5 crèdits teorico-pràctics i 13 crèdits d’investigació destinats al projecte de final de Màster. Algunes de les assignatures amb més càrrega lectiva són: didàctica general de la dansa, didàctica diferencial, disseny de projectes educatius de dansa, anàlisi del moviment o tendències pedagògiques de la dansa, en els terrenys teòric i teòrico-pràctic, així com els laboratoris metodològics o de transmissió pedagògica i les pràctiques específiques en centres terapèutics, socials, penitenciaris, escoles de dansa, etc; que són imprescindibles per a l’obtenció del títol.

En definitiva, es tracta d’un programa dissenyat per a professionals que desitgin ampliar la seva pràctica docent en relació a temes d’innovació en projectes educatius de dansa, així com en l’aplicació de la dansa i el moviment a projectes terapèutico-socials. El màster brindarà als participants un espai de trobada per a l’exposició, el debat i l’autocrítica, permetent-los aprofundir en els processos metodològics i de transmissió pedagògica de la dansa en l’àmbit artístic, a través de la investigació.

El professorat està format per professionals del món de la dansa en totes les seves vessants. Alguns dels noms que hi figuren són els de Toni Cots i Anna Roblas (també antics membres de la Junta de l’APdC), Pilar Sánchez, Ester Vendrell, Patricia Ruz, Margarita Muñoz Zielinski, Imma Bonet, i molts més.

Per a més informació sobre la preinscripció, programa i matrícula:
https://www.dansacat.org/agenda/2/6/1621/
http://masterdidacticadanza.wordpress.com/about/