Actualitat

Presenten l’Informe Anual de l’Estat de la Cultura i de les Arts

18/11/2015

En CoNCA ha presentat L’Informe Anual de l’Estat de la Cultura i de les Arts 03_2015. Repensant les polítiques culturals. Reptes i reflexions, que planteja una revisió històrica de la nostra política cultural i proposa una reflexió a l’entorn d’aspectes clau de la realitat cultural actual, a partir de les consideracions aportades per cinc especialistes reconeguts del món de la gestió.


S’incideix en temes com els drets culturals, els equipaments i la seva governança, el binomi cultura-educació, els reptes del finançament i els públics. A partir dels aspectes tractats i del debat que aquests han propiciat al si del Plenari del CoNCA, l’informe recull les necessitats que exigeix el nostre sistema cultural per ressituar-se en la justa condició que li pertoca. El document també inclou un recull de les principals dades generades per la cultura els darrers anys.

 

En l’acte de presentació han intervingut Carles Duarte, president del CoNCA, i Gemma Sendra, vicepresidenta primera de l’entitat. També Nicolás Barbieri i Joaquina Bobes, que han abordat respectivament dos aspectes tractats en l’Informe i en els quals el CoNCA està treballant: la cultura i l’educació i els públics joves. Durant l’acte, en què han estat presents representants significatius del món artístic, de la gestió i de l’àmbit polític i social català, s’han tractat també qüestions com la necessitat d’incentivar noves maneres de crear i de gestionar la cultura, la implicació activa de la ciutadania en la creació de models culturals, el paper de les administracions locals, la col·laboració entre el món institucional i el privat i la dignificació de la professió artística, entre d’altres.

 

Més informació i llegir l’informe