Actualitat

Presenten el llibre ‘Después de Giselle’, de la crítica de dansa Isis Wirth

21/05/2008

La sala Espai 4 del Palau de la Virreina acull el dimecres 4 de juny a les set de la tarda la presentació del llibre ‘Después de Giselle’ (Aduana Vieja, 2008) de la periodista i crítica de dansa Isis Wirth.  S’hi presentarà també l’editorial Aduana Vieja i DanzaBallet, dirigit per Carolina de Pedro Pascual, amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Mercat de les Flors. A l’acte hi prendran part l’autora, l’escriptor Ernesto Hernández Busto i l’editor Fabio Murrieta.
 
‘Después de Giselle’, que es va presentar al març a la Maison de l’Amérique Latine de París, és una selecció d’articles, crítiques, entrevistes i assajos escrits entre 1987 i 2007 per Isis Wirth, crítica de dansa d’origen cubà que viu a Munich (Alemanya). L’autora, col·labora de DanzaBallet, entre d’altres mitjans, ofereix una visió apassionada i al mateix temps curosament reflexiva, sobre l’art i l’estètica del ballet. El llibre es completa amb fotos de Marc Haegeman.
 
‘He de confessar que feia temps que no llegia un llibre que em fes tan feliç i que em provoqués tanta nostàlgia de la bona, de la creativa, de la que t’impulsa amb una empenta de passat ardent cap al futur (…). Estem davant un llibre necessari essencialment (…), que indaga en les arts, en la literatura, a través del ballet clàssic, amb una perspectiva moderna, universal i cubana (…)’, comenta  Zoé Valdés en el pròleg.