Actualitat

Presentació del llibre “Moure i commoure” a l’Institut del teatre

24/05/2011

Demà dimecres 25 de maig, l’Espai Scanner de l’Institut del Teatre (planta 2) acollirà la presentació oficial del llibre Moure i commoure. Consciència corporal per a actors, músics i ballarins, de Raimon Àvila, inscrit a la col•lecció Escrits teòrics i editat per la Diputació de Barcelona. El volum serà presentat a les 19h amb la veu de dos poetes: Antoni Marí i Víctor Obiols.

El text de la solapa del llibre, extret del pròleg de Jesús Martínez Clarà, diu així: 

Akira Kurosawa, a la pel•lícula Kagemusha (L’ombra del guerrer) ens mostra la llegendària figura de Shingen. Aquest guerrer guanya les batalles amb la seva presència. Assegut al cim d’una muntanya, coneix la tècnica adequada per fer sortir del més profund de si mateix una energia poderosa i convincent. L’eficàcia del seu do produeix en el contrari, i en els seus guerrers, una poderosa commoció de l’ànim. 

Al llibre de Raimon Àvila Moure i commoure es descriuen les tècniques concretes que permeten aconseguir aquest do i transformar-lo en una potència per emocionar. L’obra té diferents lectures i utilitats. És evidentment un llibre destinat als intèrprets de dansa, teatre i música, però també és eficaç per a la pràctica artística en un sentit més ampli.