Actualitat

Presentació del llibre “El cuerpo en la danza: postura, movimiento y patología”

05/04/2012

El proper 19 d’abril a les 20h la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL acollirà la presentació de El cuerpo en la danza: postura, movimiento y patología. El llibre, de la professora Núria Massó, serà presentat pel Dr. Antoni Viladot i Voegeli, professor associat de la Universitat de Barcelona i president electe de l’EFAS (Societat Europea del Peu), i per David Campos, ballarí i director de la companyia de ballet David Campos Barcelona.

La dansa és una forma d’expressió amb una llarga història i que ha anat adoptant formes diverses juntament amb l’evolució de l’ésser humà. En el camí que recorre el ballarí durant el seu aprenentatge, troba reptes a superar de diferent índole (físics, psicològics, culturals…). L’abordatge d’aquests reptes pot millorar a través d’un millor coneixement del propi cos i del propi treball.

El cuerpo en la danza: postura, movimiento y patología es presenten els conceptes bàsics de la biomecànica de l’extremitat inferior, de la columna vertebral i dels mecanismes reguladors de la postura, i com aquesta biomecànica i aquests mecanismes poden modelar i adaptar-se als diferents tipus de dansa perquè el ballarí sigui capaç d’aconseguir la perfecció del seu gest dansístic. També al llarg del text s’exposen les diferents patologies que amb més freqüència poden afectar el ballarí i la seva íntima relació amb l’alteració de la biomecànica normal.
 
Entrada lliure a la presentació. Aforament limitat.