Actualitat

Presentació de l’estudi “L’impacte de la cultura en la creativitat”

01/10/2009

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació organitza un acte de presentació de l’estudi “L’impacte de la cultura en la creativitat”, realitzat per la consultora KEA European Affairs per encàrrec de la Comissió Europea. Aquest treball s’inscriu dins de les activitats promogudes per la Direcció General de Cultura i Educació en el marc de l’Any Europeu de la Creativitat i la Innovació. L’acte tindrà lloc el proper 27 d’octubre de 4 a 6 de la tarda al Museu d’Història de Catalunya i comptarà amb les intervencions de Philipe Kern, director de l’estudi i de KEA European Affairs, i dels ambaixadors catalans de l’Any Europeu de la Creativitat i la Innovació: Ferran Adrià, Javier Mariscal i Jordi Savall.

L’estudi explora la relació entre la cultura, la diversitat cultural, la creativitat i, de manera més àmplia, la innovació social, científica i econòmica i, utilitzant exemples concrets de diferents sectors i parts d¹Europa, il·lustra les sinergies i els efectes indirectes que genera la cultura en àmbits com el desenvolupament de l’aprenentatge al llarg de la vida, l¹acceptació i ús de les noves tecnologies entre el gran públic, l¹estímul de la recerca, la innovació de productes i serveis, el posicionament de les ciutats, l’enfortiment del capital social, la motivació del personal, la modernització dels serveis públics, etc. Finalment, l¹estudi proposa estratègies per a tots els nivells del govern.

L’Àrea de Relacions Internacionals del Departament de Cultrua i Mitjans de Comunicació ha traduït al català el resum executiu de l’estudi. Podeu accedir al text complet en anglès, francès i alemany a la següent adreça: http://ec.europa.eu/culture/key-documents/doc2183_en.htm

A sota trobaràs un pdf amb la traducció del resum executiu de l’estudi.