Actualitat

Presència de companyies de dansa catalanes als festivals d’estiu de Canadà

28/07/2008

Presència de les companyies de dansa, teatre i grups de música catalans als festivals d’estiu de Canadà

La programació d’espectacles catalans tindrà la seva continuació el mes d’agost a l’Agora de la Danse i al Montréal World Film Festival, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.

Catalunya ha participat el juny i juliol passats al Festival International de Jazz de Montréal, al Festival d’Été de Québec, i al Juste pour rire de Montreal i de Toronto, quatre de les mostres d’arts escèniques més importants de Canadà. El panorama català hi ha estat present amb els dos conjunts musicals Jaleo Real i Gertrudis i els quatre grups de teatre Microcosmos, Capa i espasa, Los Galindos i Sarruga. La primera etapa a Canadà es va tancar el passat diumenge 27 de juliol amb un gran èxit de públic i el reconeixement professional de l’alt nivell dels artistes.

La programació catalana a Canadà tindrà la seva continuació a partir del 20 d’agost en el marc de l’Agora de la danse de Montréal, que se celebrarà del 20 al 30 d’agost i el Montreal World Film Festival, del 21 d’agost a l’1 de setembre. L’Agora de la danse farà un cicle específic de dansa catalana amb la presència de les companyies Sociedad Dr. Alonso, amb l’espectacle Volum 2; Mal Pelo, amb Bach; Àngels Margarit/Cia.Mudances, que presentarà Solo por placer i Sónia Gómez, amb l’espectacle Mi madre y yo. A més, es presentaran dues produccions cinematogràfiques catalanes en el marc del Montréal World Film Festival amb les pel·lícules Bienvenido a Farewall-Gutmann, dirigida per Xavi Puebla, i Fermat’s Room, de Rodrigo Solpeña i Lluís Piedrahita.

L’Institut Ramon Llull, organisme encarregat de la difusió internacional de la llengua i la cultura catalanes, col·labora per primera vegada amb aquests sis festivals i espera poder programar una mostra representativa del panorama artístic català encara més nombrosa de cara a les properes edicions